Vakter fick avstyra bråk mellan spelare

Forslund: ”Vi tar fram det sämsta ur varandra”

Foto: BILDBYRÅN
Tobias Holmberg och Rasmus Forslund.

avStefan Holm

SPORTBLADET

VÄSTERÅS. Det var heta känslor efter kvartsfinalen mellan Västerås och Sandviken.

Vakter tvingades ingripa för att avstyra ett bråk mellan spelarna.

– Vi tar fram det sämsta ur varandra, säger Sandvikens Rasmus Forslund.

Sandviken vann den andra SM-kvartsfinalen mot Västerås med 5–4 sedan Erik Pettersson avgjort med ett straffmål på stopptid.

Det var stundtals bråkigt på isen och när spelarna sökte sig mot omklädningsrummet i ABB Arena fortsatte de tjafsa, vilket tvingade vakter att lugna ner situationen.

”Det var lite hett”

Allt började med att VSK:s Tobias Holmberg och Sandvikens ryss Alan Dzjusojev råkade i luven på varandra, vilket fick Saik-bröderna Forslund, Rasmus och Linus, att ansluta.

– Det var lite hett, men det var inte så farligt. Det är sådant som händer. Vi tog med oss något från plan och var lite heta. Saker står på spel och då kan det bli lite heta känslor. Samtidigt är det roligt, säger Rasmus Forslund.

”Ingen vill åka ur”

Daniel Mossberg utsågs, med all rätt, till Sandvikens bästa spelare och stod på isen med en blomsterbukett när det hettade till i korridoren. Han frågade Michael Campese, Västerås klubbchef, om vad som inträffade, men fick inget svar.

– Det är två bra lag, två stora föreningar. Ingen vill åka ur i en kvartsfinal, så det hade varit märkligt om det inte hade varit känslor, säger Daniel Mossberg.

”Lite munhugg”

Michael Carlsson valde också att avdramatisera händelsen.

– Några tyckte olika, så det var lite munhugg. Det är hett och mycket som står på spel. Nu rann det över lite, men det var inte så farligt, säger VSK-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM