Chockknock i natt för Adrian ’Gäddan’ Granat

SPORTBLADET

MALMÖ. Inför galan på hemmaplan lovade Adrian ”Gäddan” Granat att han skulle bli världens tungviktskung.

Efter Alexander Dimitrenkos chockknock i första ronden funderar han på att lägga av med boxningen.

– Kan jag inte bli bäst, varför ska jag då riskera min hälsa för ingenting, säger Gäddan.

1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDGREN /TT

Alexander Dimitrenko såg helt bortkommen ut i inledningen av första ronden. Gäddan träffade honom hårt och Dimitrenko vacklade runt i ringen.

Men så fick den numera tyske ryssen först in en vänsterkrok över Gäddans högerarm som skakade om det svenska tungviktshoppet.

Strax efter slog blixten ner.

En tung effektiv höger prickade klockrent i Adrians huvud efter en minut och 40 sekunder.

Gäddan kom upp igen på skakiga ben. Domaren lät matchen gå vidare men Gäddan var inte klar nog för att kunna försvara sig.

Dimitrenko hann ösa iväg 16 slag mot den alltmer försvarslöse hemmaboxaren och till slut föll Gäddan till golvet och kom bara upp till knästående innan domaren bröt efter 2.07.

Gäddan lämnade ringen på ostadiga ben och långt efter matchen satt han kvar inne i dopingkontrollrummet. Vid halv tvåtiden i natt meddelades det att han fortfarande inte kunde prata ordentligt efter smällarna han tagit emot.

Enormt besviken

En halv timme senare mötte han oss journalister som väntade på honom.

Sydd över vänster öga för ett djupt jack som Dimitrenkos höger slagit upp.

Och enormt besviken.

– Jag har tränat som ett djur och har aldrig varit bättre. Att bli utklassad hade varit värre. Bli knockad kan vem som helst bli. Jag minns att det kändes bra i början. Av knocken minns jag inget.

Galan hemma i Malmö har uppmärksammats mycket i media och publiken var där för att se honom slå ännu en knock.

Det satte tryck på Adrian.

– Det kan varit en nackdel att boxas hemma. Man känner mer press. Jag hade dåliga känslor. När Alexander Gustafsson gick på Tele2 var han också spänd. Kan lätt bli så om man inte kan hantera det riktigt.

”Ska köra över honom”

Adrian Granat, 25, har nämnts över världen som en av de mest intressanta unga tungviktsboxarna just nu. Han var obesegrad med 14 raka segrar, varav 13 vunnits på knockout. Alla räknade med en 15:e seger även om Alexander Dimitrenko är en rutinerad boxare med stor erfarenhet av tuffa fighter.

Själv har Adrian sett sig som en given blivande världsetta.

– Ja och då är det bull med en sån här förlust. Dimitrenko förväntar jag mig att jag ska köra över. Loosar man och blir knockad i första får man kanske tänka efter om man ska göra något annat.

– Vi får se vad som händer nu. Jag får känna efter. Är jag fortfarande hungrig kommer jag tillbaka. Är jag inte det så gör jag inte det, säger Adrian.

Och konstaterar:

– En knock gör inte så ont. Det är värre med besvikelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning