Udominate historiskt efter 27:e raka segern

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

27 raka segrar och obesegrat genom hela grundserien.

Trots en turbulent säsong är Udominate ostoppbara i basketligan.

– Fokus är hela tiden på SM-guldet men det är skitkul att bli historiska, säger Agnes Nordström.

Sparkade tränare, nya coacher och ekonomiska bekymmer. Det har stormat i Udominate utanför planen, men på den har Umeålaget aldrig svajat.

Mot Östersund kom 27:e raka segern och Udominate går därmed obesegrat genom hela grundserien.

– På slutet har vi pratat om att det skulle vara skitkul att bli historiska och gå hela vägen och vara obesegrade. Det är jättekul och en extra boost, även om fokus hela tiden har varit på att bli bättre och på ett potentiellt SM-guld, säger lagkaptenen Agnes Nordström.

Udominate ställs nu mot Visby Ladies i kvartsfinal, men målet, och kravet, är SM-guld.

– Jag tror att det blir svårt för någon att stoppa oss nu, det är väl vi själva i så fall. Vi har slagit alla lag och vet vad som krävs av oss själva. Jag har svårt att se att vi ska falla ur över en match, säger Nordström.

Känns slutspelet mest som en transportsträcka till finalen?

– Både ja och nej. Vi är fokuserade på en match i taget och det är farligt om man fokuserar för långt fram. Alla lag är sugna på att slå oss, det känner man verkligen. Men det är finalerna man har sett fram emot extra mycket och vi vet att vi har jättestora chanser att vinna SM-guld.

”Har tacklat det bra”

I november fick coachen Tamara Ruzic sparken från Udominate. Assisterande tränaren Bo Ågren Malm tog över laget och i februari kompletterades staben med nygamle tränaren Mikael Blomqvist för att uppnå kravet på en steg 4-licensierad tränare. Dessutom uppges klubben ha skulder på flera hundra tusen kronor. Men turbulensen har aldrig påverkat spelarna.

– Det är ett väldigt proffsigt lag och vi har tacklat det på ett bra sätt och fokuserat på jobbet som ska göras. Målet har hela tiden varit detsamma och kravet på alla är högt trots förändringarna som har varit, säger Nordström och fortsätter:

– Från lagets sida är det (ekonomin) sådant som man inte kan påverka. Jag har varit här i fyra år och litar på att läget är under kontroll. Ett SM-guld för klubben skulle betyda jättemycket, även ekonomiskt och på det sättet kan vi påverka och göra positiva saker.

ARTIKELN HANDLAR OM