Går till ny attack – mot högsta chefen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Bråket mellan Petter Northug och Vidar Löfshus trappas upp.

Efter att ha petats från tävlingarna i Kanada talar nu Northug ut för första gången – och skyller allt på Löfshus.

– Han har grävt sin egen grav, säger stjärnan.

Petter Northug har haft många konflikter med det norska skidförbundet.

Inför VM sa stjärnan att han skulle starta en kampanj för att ta landslagschefen Vidar Löfshus jobb under parollen ”Let's make skidförbundet great again”, och efter femmilen kom han med ny kritik mot landslagschefen.

Nu är det dags igen.

”Svårt när han är emot dig”

Northug blev nyligen petad från den norska truppen inför världscuptävlingen i Kanada och nu talar han ut om besvikelsen för första gången – och lägger hela skulden på Löfshus.

– Det var väl bara ett par personer, eller närmare bestämt en person som inte villa ha med mig. Men det är den personen som har mest makt. Då blir det svårt för mig. Så går det när du har Vidar Löfshus emot dig. Då blir det svårt att konkurrera, säger Northug enligt Dagbladet.

Northug tror att Vidar Löfshus dagar som norsk landslagschef snart är räknade.

– Han har grävt sin egen grav den här säsongen. Jag behöver egentligen inte säga mer än så. Jag tror att han kommer försvinna från sin post. Som sportchef ska man visa upp vår sport från den bästa sidan och det finns en del som menar att han inte gjort det…, säger Northug.

Slår ifrån sig

Löfshus svar?

– Det är trevligt att Northug kommenterar min kompetens. Som landslagsåkare vet han att det inte är jag som tar ut laget.