Dennis Rådström tog en pallplats i Finlands VM-rally

Dennis Rådström tog en pallplats i Finlands VM-rally
Dennis Rådström tog en pallplats i Finlands VM-rally

Dennis Rådström tog ännu en pallplats.
Nu har han chans på en VM-medalj.
– Vi har visat att vi är att räkna med, säger rallyföraren.

Han och kartläsaren Johan Johansson startade säsongen med målsättningen att lära för framtiden, men i Finlands VM-rally tog de återigen en pallplats och när nu två deltävlingar återstår av säsongen ligger svenskarna trea i junior-VM.
– När man ser på vad vi gjort så är det helt fantastiskt egentligen! Man ska inte kunna vara med och ta pallplatser och sträcksegrar när man har så lite erfarenhet som vi har, säger Dennis Rådström.
– Vi har visat att vi är att räkna med och kommer vara med och utmana i framtiden, men självklart har vi mycket kvar att lära.

Dennis Rådström tog en pallplats i Finlands VM-rally

I Finlands VM-rally hade svenskarna chansen på en andraplats, men en rullning på söndagens andra sträcka satte stopp för de drömmarna.

– Vi landade på hjulen och lyckades ta oss vidare. Tyvärr fick vi problem med turbon och lyckades inte försvara andraplatsen, säger Rådström.
– Men det känns fantastiskt!! Helt suveränt jobb av teamet hela helgen och det är jättekul att vara på pallen igen.
Tredjeplatsen gör att svenskarna efter tre av årets fem deltävlingar är bästa nykomlingar och ligger trea, med tio poäng ner till fjärdeplatsen.

Nästa deltävling avgörs på asfalt i Tyskland den 19-20 augusti.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.