Golden State Warriors

Miljardkontraktet slår alla tiders rekord

Av: 

TT

Stephen Curry blir den förste spelaren i NBA med ett kontrakt värt över 200 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor. Arkivbild.
Stephen Curry blir den förste spelaren i NBA med ett kontrakt värt över 200 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor. Arkivbild.

SPORTBLADET

201 miljoner dollar, eller 1,7 miljarder svenska kronor. Det är det nya rekordet för ett spelarkontrakt i den amerikanska basketligan NBA.

Så mycket betalar mästarlaget Golden State Warriors för att behålla sin stora stjärna Stephen Curry i ytterligare fem år, uppger spelarens agent för tv-kanalen ESPN. Det är nästan 50 miljoner dollar mer än det tidigare dyraste spelarkontraktet i ligans historia.

29-årige guarden Curry valdes i fjol till ligans mest värdefulle spelare och låg i högsta grad bakom Golden States väg till årets NBA-titel, som var klubbens andra på tre år.

Flera stjärnor kontraktslösa

Currys avtal är inte det enda som väcker rubriker i NBA. Stjärnforwarden Paul George lämnar Indiana för att kommande säsong spela i Oklahoma City och bildar därmed radarpar med Russell Westbrook, som utsågs till ligans mest värdefulla spelare i år, uppger New York Times.

Spelaraffärerna kommer samtidigt som flera av NBA:s största stjärnor blir kontraktlösa och kan förhandla med andra klubbar. Just Golden State gjorde klart med sin spelare Shaun Livingston som de får behålla i ytterligare tre år för 24 miljoner dollar.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golden State Warriors

Stephen Curry

NBA

Basket