Rissveds besked: Är mentalt utmattad

Foto: TT
Jenny Rissveds

avPatrik Brenning, TT

SPORTBLADET

OS-hjälten ställer in comebacken efter tragedin

Jenny Rissveds skjuter upp sin comeback.

Mountainbike-stjärnan, som tog OS-guld i Rio förra året, tog en paus från allt tävlande och träning tidigare under säsongen när två dödsfall inom familjen inträffade på kort tid.

23-åringen lade in ett extra träningsläger i kalendern för att komma tillbaka i gott slag. Men efter ett antal veckors träning meddelar hon att comebacken dröjer.

"Dessvärre har hon tvingat konstatera att dessa händelser har påverkat henne starkt och att hon för tillfället är mentalt utmattad", skriver hennes agent Johan Elliot i ett pressmeddelande.

”Fokusera på att återhämta sig”

Förhoppningen var att Rissveds skulle kunna göra comeback i helgens världscuptävling. Nu är det osäkert när 23-åringen kan vara tillbaka på sadeln igen.

”Jenny är mycket medveten om vad som krävs för att tävla och prestera på den allra högsta nivån och därför kommer hon nu att fokusera på att fortsätta återhämta sig. Jennys comeback i tävling kommer när hon återigen är i sin bästa mentala och fysiska form.”

”Jag har tappat fotfästet”

Rissveds talade redan innan de tragiska dödsfallen om de mentala utmaningar hon ställts inför sedan OS-guldet i Rio.

– Jag ska vara ärlig för man behöver prata om det här, jag har liksom tappat fotfästet och tappat bort mig själv. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt i perioder, sa Jenny Rissveds till Morgonpasset i P3 i mars i år.

ARTIKELN HANDLAR OM