Nytt världsrekord av Sjöström

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Nytt världsrekord av Sarah Sjöström, 23.

Visst har ni hört den förut?

På fredagen slog supersvenskan till igen då hon simmade in på 50,58 på 100 fritt (kortbana) på världscuptävlingen i Eindhoven.

– Jag kan simma under 50 sekunder, säger Sjöström i FINA:s direktsändning efter att ha putsat sitt eget rekord med 19 hundradelar.

Sarah Sjöström, 23, fortsätter att briljera. Supersvenskan dominerade VM i Budapest, tog tre guld, ett silver och satte två världsrekord och blev utsedd till hela VM:s bästa kvinnliga simmare.

Sedan dess har hon slagit ytterligare två världsrekord i världscupen, och har nu sju sedan hon snuvats på sitt åttonde (flest av alla) då Ranomi Kromowidjojo var snabbast på 50 meter fritt tidigare i veckan.

”Väldigt glad”

– Skriv att hon lånar det (världsrekordet), sa Sjöström.

– En tröst är ju att jag fortfarande har sju aktuella världsrekord. Det är inte dåligt det heller. Och jag leder fortfarande världscupen.

Senast för åtta dagar sedan satte hon nytt världsrekord på 100 meter fritt med tiden 50,77 i Moskva.

På fredagen var hon framme igen.

Svenskan simmade in på 50,58 på världscuptävlingen i nederländska Eindhoven (kortbana) och putsade därmed sitt eget rekord med 19 hundradelar.

– Jag är väldigt glad. Jag kan simma under 50 sekunder, säger Sjöström i FINA:s direktsändning.

Vill slå Alshammar

Svenskan simmar även under lördagen, klockan 19.59 då hon än en gång ska försöka slå Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril (24,38).

Efter helgens tävlingar väntar ett sju veckors långt uppehåll innan världscuptävlingarna fortsätter i Asien, med start i Hong Kong den 30 september.

Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT, AFP
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM