Nikita Glasnovic

VM-bronset klart – men Glasnovic siktar på guld

Av: 

TT

Taekwondostjärnan Nikita Glasnovic, 22, har gått till semifinal i taekwondo-VM i Sydkorea och har därmed säkrat minst ett brons. Finalpasset avgörs under fredagen. Arkivbild.
Taekwondostjärnan Nikita Glasnovic, 22, har gått till semifinal i taekwondo-VM i Sydkorea och har därmed säkrat minst ett brons. Finalpasset avgörs under fredagen. Arkivbild.

SPORTBLADET

Nikita Glasnovic, 22, har säkrat minst ett brons i taekwondo-VM i Sydkorea.

– Nikita siktar högre än så, säger Johan Berg, sportchef på förbundet, inför fredagens finalpass.

Taekwondostjärnan Nikita Glasnovic, 22, från Malmöklubben Toigye gick en match om bronset vid OS i Rio de Janeiro i fjol, men nådde inte ända fram till en medalj.

Nu har dock 22-åringen säkrat sin första VM-medalj på seniornivå genom att nå semifinal i 57-kilosklassen under mästerskapet i sydkoreanska Muju.

– Alla som känner Nikita vet att det inte är bronset som hon siktar på, säger Johan Berg, sportchef på Svenska Taekwondounionen, till TT.

Sveriges första VM-medalj 2013

I VM hålls inga matcher om tredjepris, utan förlorarna i de två semifinalerna får varsin bronsmedalj.

– Nu har vi som sämst ett brons och det är Sveriges första VM-medalj på seniornivå sedan Cassandra Ikonen tog brons i Mexiko 2013, säger Berg.

Medaljen säkrade tredjeseedade Glasnovic när hon fick in ett slag på Tayebeh Parsa som gjorde att iranskan tappade luften och fick bryta kvartsfinalen. Innan dess besegrade svenskan Phannapa Harnsujin, Thailand, med 6–5 och Aittana Moya, Peru, med 9–2.

I semifinalen väntar turkiskan Hatice Kubra Ilgun. Finalpasset avgörs på fredagen och inleds klockan 09, svensk tid. Under fredagen tävlar även Elin Johansson, 62-kilosklassen, och Niklas Kovacevic, 80-kilosklassen.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nikita Glasnovic

Taekwondo