Kalabalik under finalen: ”Kraftig turbulens”

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYR N

Bartosz Zmarzlik stängde Andzejs Lebedevs körfält och blev diskad ur heatet.

Då tappade Smedernas lagledare Jerker Eriksson fattningen och jagade polacken i depån.

– Här nere är det kraftig turbulens, kommenterade depå-experten Mats Olsson i C more.

Elit Vetlanda vann första finalen i Eskilstuna under tisdagen med åtta poäng och polacken Bartosz Zmarzlik var en stor bidragande orsak till detta.

Men när Vetlanda-laget skulle defilera hem guldet under onsdagen på hemmabanan, kom guldfrossan.

Smederna var ikapp poängmässigt efter sex heat och i sjunde blev det ordentligt irriterat.

När Vetlanda var på väg mot en viktig femetta körde Zmarzlik onödigt tätt och stängde lettländaren Andzejs Lebedevs som var en hårsmån från att vurpa.

Då blev polacken diskad.

”Turbulens”

Ett domslut Smedernas Jerker Eriksson inte brydde sig speciellt mycket om. Lagledaren var skogstokig och på C more kunde man se hur han jagade Zmarzlik i depån – innan förare från hans egna lag motade bort honom.

– Här nere är det kraftig turbulens. Jerker Eriksson är vansinnig. Lebedevs och Zmarzlik står och diskuterar här. Det händer mycket här nere nu. Det börjar dra ihop sig, rapporterade C mores depå-expert Mats Olsson innan han senare intervjuade Eriksson.

– Vi känner vi har starten och farterna. Det gäller att hålla i det hela tiden nu. Varje heat är fan sjukt viktigt. Nu gäller det bara att kriga på. Vi har en helt annan attityd idag. Idag är det Smederna igen.

C mores: Ni har hittat rätt från början här idag, inte något som händer så ofta i Vetlanda?
– Så är det. Mycket djävlar anamma, det måste man ha. Då kan de hålla på med sina jävla fula körningar på banan hur mycket de vill. Då tar vi det här, kommenterar en till synes upprörd lagledare.

Smederna vann sedan SM-guld.

Publicerad: