Mejla

Stefan Alfelt

Alfelt: Han har allt som behövs för att bli Sveriges näste världsmästare

Publicerad:

Anthony Yigit försvarade sin Europamästartitel och lovade direkt att det ska komma fler och ännu större framgångar i superlättvikt redan nästa år.

I tolv stenhårda ronder mot Sandor Martin visade Anthony att han har just allt det som behövs för att bli Sveriges näste världsmästare i professionell boxning.

Även om Anthony inte var helnöjd med sin insats mot spanjoren Sandor Martin vann han den tuffa fajten övertygande. Så nu är det bara för hans promotor Nisse Sauerland att börja leta upp och förhandla fram en intressant motståndare och de rätta pengarna efter att Yigit först avverkat ytterligare ett titelförsvar av Europatiteln innan 2017 är slut.

Sandor Martin visade sig vara lite mer än en budgetversion av Yigit, som Anthony kallade sin motståndare inför matchen. En hårdslående obligatorisk utmanare som försökte ta initiativet i matchen från start och som orkade fortsätta att vara aggressiv betydligt längre än Anthony förutspått.

Aldrig något snack

Men det var aldrig något egentligt snack om vem som skulle vinna. Yigits slagserier var precisare. När han träffade med sin överarmsvänstrar tog de tyngre än Martins träffar. I infightingen var det Yigits kombinationer som träffade motståndarens ansikte betydligt oftare än hans eget träffades.

Så när Anthony stod där efter matchen med svullnande högeröga och tackade fansen för deras stöd visste han att han vunnit odiskutabelt men han var inte nöjd med sin insats. Han tog emot en del slag i onödan. Försvaret var inte klockrent, men det blir det sällan när två boxare vevar på och gärna går tajt in mot varandra. Då kommer de orena och svårkontrollerade träffarna. Martins långa slag tog mest på kroppen där de inte gjorde skada på vältränade Yigit.

Dansade i natt

Han är mogen för världsmästarmatcher men vill fortsätta att skynda lite långsamt med sitt nya team av tränare som han har skaffat efter flytten tillbaka till Sverige efter alla år i Tyskland, Danmark, Teneriffa och London. Därför vill Anthony inte ha en VM-match som sin nästa, men sånt ändras efter vad som ligger i potten för matcherna. Proffsboxning är oförutsägbart.

I natt dansade Yigit med vänner och släkt, han gillar att dansa, men snart är han tillbaka i träning igen. Han vill vara igång. Vill åka tillbaka till Moldavien eller något annat land för att leva det inrutade livet där dygnets alla timmar handlar om träning för att bli den bäste av alla. Han vill boxas ofta. Han vill ha tuffa motståndare och tuffa matcher.

Den enkla vägen existerar inte för Anthony Yigit. Han ser sig själv som en träningsprodukt och är övertygad om att bara riktigt hård träning är vad som kan få en idrottsman att åtminstone snudda vid perfektion.

En inställning som skapar mästare.

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN