”Jag har upplevt det värsta som kan hända”

Foto: Pontus Lundahl/TT
SPORTBLADET

LEVI. Anna Swenn-Larsson hade en mardrömssäsong i fjol. 

Nu har hon tagit hjälp av en ny mental tränare för att komma tillbaka. 

– Jag har upplevt det värsta som kan hända, säger 26-åringen. 

Anna Swenn-Larsson körde ur sex gånger förra säsongen och tog sig inte vidare till andra åket från ytterligare fyra. Det var först i säsongens sista tävling som 26-åringen gjorde ett resultat i världscupen och slutade tia. 

– Det var en tuff säsong, men jag har lagt den bakom mig. Jag har tagit med mig Europacupen som var bra, där fick jag till den åkning som jag hade. På världscupen blev jag stel, nervös och litade inte på mig själv. Men jag känner mig ändå lugn, säger hon och fortsätter: 

– Nu har jag upplevt det värsta som kan hända. Det här var ju det och det är inte så jäkla farligt. Det var självklart tufft, men livet går vidare och nu är det ny säsong. 

Extrem tävlingsmänniska

Swenn-Larsson får nu börja om från början och starta utanför topp 30 i Levi. Och för att ta sig tillbaka till toppen har hon tagit hjälp av en ny mental tränare. 

– Jag har fått olika övningar och sådär som jag testat under träning och sådär så jag hoppas att det ska hjälpa mig, säger hon och fortsätter: 

– Det känns skönt på ett sätt att starta utanför topp 30 och inte känna någon press och hitta glädjen på världscupen. Självklart är det svårt också, jag är en extrem tävlingsmänniska och man vet hur man står sig på träning, men tävling och träning är inte samma sak. Så jag känner att jag får ta tävling för tävling och försöka ta mig tillbaka. 

Swenn-Larsson var trea i Åre i mars 2014 och har flera topp tio-placeringar. Men hon känner inte att hon nått sin fulla kapacitet. 

– Jag har haft mycket bra resultat inom karriären, men jag har inte riktigt tagit det sista steget som jag har inom mig och vill få ut. 

ARTIKELN HANDLAR OM