Efter tårarna – nu talar flickan ut i brevet

SPORTBLADET

Hon fick en boll i huvudet – då valde Jo-Wilfried Tsonga att sluta spela.

Tennis-spelaren gick fram och hjälpte den gråtande bollflickan – nu tackar hon med ett brev.

”’Jag är inte säker på om du kom ihåg mig, men jag är flickan som du följde ut från banan”, skriver Giuliana i ett brev.

Tsonga hamnade på löpsedlarna runt om i världen under förra årets Australian Open. Stjärnan avbröt en match för att hjälpa en flicka som hade blivit träffad av en boll under matchen.

Fransmannen upptäckte att flickan grät efter att ha blivit träffad i ansiktet i matchen mot Omar Jasika. Världstolvan lade en arm runt flickan och visade henne vägen ut från banan.

”Villa passa på att tacka”

Nu meddelar Tsonga på sin sociala medier att han har fått ett brev från Giuliana.

Jag ville passa på att säga tack för att du hjälpte mig ut från banan under din match. Jag är inte säker på om du kommer ihåg mig, men jag var bollflickan du hjälpte av banan. Jag vill också passa på att be om ursäkt för den gången när du bad om bollen men jag inte serverade den till dig. Jag hade fått ett virus som jag inte kände till och det fick mig att bli yr. Detta påverkade också min syn och hörsel vilket gjorde att jag inte kunde fullfölja mitt uppdrag”, skriver hon.

”Det är normalt att hjälpa till”

Spelaren själv hade inga problem med att hjälpa flickan. Han var överraskad men såg att något var på tok.

– Jag visste inte att det skulle bli något som det här, sa han då och fortsatte:

– Det är normalt att hjälpa till, hon mådde verkligen dåligt och hennes ögon var tårögda. Jag hoppas hon mår bra nu, jag kollade med domaren efteråt och han sa att hon mådde bra, men man vet aldrig med domaren.