”Pinsamt, det ser ju jävligt dumt ut”

SPORTBLADET

Örebro kämpade för en reducering.

Då stod Joel Mustonen för ett av årets märkligaste mål när han föste in pucken i den egna buren.

– Pinsamt. Det ser ju jävligt dumt ut när jag bara skickar in den i eget mål, säger Örebrospelaren.

HV71 hade genom tre snabba omställningar i den andra perioden gått ifrån till en stabil 3–0-ledning, men Marcus Weinstocks snabba reducering hade ändå gett Örebro visst hopp om poäng inför den slutperioden.

Föste pucken märkligt i mål

Det hoppet dog dock helt när Joel Mustonen stod för ett av säsongens märkligaste mål. HV71:s Andreas Borgman sköt från blålinjen. Julius Hudacek lyckades rädda, men pucken låg helt fri framför målet och Hudacek låg själv på rygg. Ett par spelare i båda lagen försökte frenetiskt komma till, men det var Örebrospelaren Mustonen som lyckades. Eller misslyckades. Han la handsken på pucken, och föste sen helt oattackerad in den i det egna målet.

– Det ser ju väldigt dumt ut, men jag hamnade lite på baken där och visste ju om att jag inte fick blockera pucken och att de hade en kille i närheten. Så jag försökte ta ett snabbt beslut och skicka pucken bortåt, mot stolpen. Tanken var ju att hinna dit själv, eller att Julius (Hudacek) skulle nå den. Men det ser ju jävligt dumt ut. Lite pinsamt. Men det blev stressigt.

Vad kände du när du såg pucken glida över mållinjen?

– Ja… Haha, jag vet inte. Pinsamt. Tanken var ju egentligen att inte skicka iväg den så långt, bara toucha den eftersom jag inte kunde nå den med klubban. Men det blev helt fel. 

Matchen avgjord redan

Örebros läge var tufft redan innan Mustonens självmål (HV-spelaren Andreas Borgman fick officiellt målet), och matchen var än mer körd efteråt.

Kanske ändå skönt att ”ditt” mål betydde 1–4, och inte 1–2?

– Jo, men ändå. Vi hade ju ändå chansen i det läget. Är det vi som gör nästa mål så är vi inne i det. Så det är väl klart att det är något som är svårt att bara släppa sådär. Men vad fan, det är sånt som händer om man spelar hockey.