Stängs av efter matchstraffet

Knockade Bollnästalangen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fem matcher.

Så lång blir Motalas Anders Perssons avstängning efter tacklingen som knockade Bollnäs Oskar Westh.

”Nämnden anser att Perssons tackling är synnerligen brutal och hänsynslös”, står det i domen.

Det var på tilläggstid i matchens slutskede som Motalas Anders Persson tacklade omkull Bollnäs Oskar Westh som föll olyckligt och blev medvetslös. Persson tilldelades rött kort direkt och matchen avbröts i väntan på ambulans.

Efter att ha spenderat natten på Gävle sjukhus kunde Oskar Westh återvända hem med en kraftig hjärnskakning, men utan någon skada på nacken.

Händelsen utreddes vidare av Svenska bandyförbundets disciplinnämnd.

Nu har domen fallit.

”Första gången vi delar ut så kraftig avstängning”

Anders Persson stängs av i fem matcher.

”Nämnden anser att Perssons tackling är synnerligen brutal och hänsynslös samt utförs helt utan ansats att ta bollen. Tacklingen utsätter motståndaren för en betydande skaderisk så även om situationen uppstod med endast någon minut kvar av matchen, anser DN att Persson kunde ha undvikit den kraftiga kollisionen och därmed den skada tacklingen innebar för motståndaren.”, skriver disciplinnämnden i domen.

– Det är första gången vi delar ut en så kraftig avstängning för en förseelse som den här. Visst, vi har haft målvakter som attackerat domare och liknande, men för en tackling som den här så har vi aldrig haft straff på mer än fyra matcher, säger disciplinnämndens ordförande Bengt Arwidson till Bandypuls.

– Men det här är en synnerligen ful tackling, som innebär stor skaderisk och Persson gör ingen ansats till att ta bollen, säger han.

Motala har inte beslutat än om de kommer att överklaga domen.

– Vi kommer ta del av domen ordentligt och sedan kommer vi agera inom kort på det sätt vi tycker är lämpligt, säger Motalas klubbchef Pär Beckne till Sportbladet.

Sportbladet har sökt Anders Persson för en kommentar, men Motala hänvisar till klubbchefen i frågan.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE