Då gör Charlotte Kalla årsdebut

Publicerad 2020-12-10

Charlotte Kalla är redo att tävla igen.

Nästa vecka står hon på start i landslagets interna tävlingar i Östersund, säger hon till Radiosporten.

Sedan hoppas hon på Tour de Ski.

Följ ämnen
Längdskidor

Allt är uppochner i skidvärlden. Så även Charlotte Kallas säsongsplanering.

Efter covid-19-diagnosen har hon nu tagit sig tillbaka i full träning och har siktet inställt på tävling.

För Radiosporten berättar hon nu att den första smaken av klocka och motstånd kommer redan nästa vecka på landslagets intertävlingar i Östersund.

– Vi får se hur många av tävlingarna som det blir, jag behöver fortfarande avvakta hur kroppen reagerar på träning. Men debut kommer det att bli.

Inte aktuellt med ensamresa

Riktig debut hoppas hon på första dagen 2021 när Tour de Ski tar sin början. Om nu Sverige bestämmer sig för att åka dit.

– Om ”Pliggen” (Per Andersson) och Anders (Byström) bedömer att det är säkert att tävla i touren vill jag jättegärna vara med i truppen förutsatt att jag känner mig i slag, säger hon till Radiosporten.

Charlotte Kalla är med sina antikroppar en av få som inte behöver frukta smittspridningen under Tour de Ski-tävlingarna men landslagschef Anders Byström har tidigare sagt att det knappast är en aktuellt med en ensam Kalla på start.

– Det krävs ett team bakom, hon kan inte åka dit själv. Så det kan jag inte tänka mig och vi har inte ens diskuterat det, sa han till Sportbladet tidigare i veckan.