EM i fotboll 2021

Isak om att slå Zlatans rekord: ”Kul att skriva historia”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

BÅSTAD. Alexander Isak tog Zlatans målrekord i helgen.

När landslaget trycker EM-tröjor tar anfallsstjärnan även tillbaka sitt tröjnummer.

– Det är kul att skriva historia men jag gick inte ut till matchen och tänkte på det. Jag vill alltid göra mål för det är mitt jobb, säger 21-åringen.

Alexander Isak anlände till EM-lägret i Båstad med en succésäsong i ryggen. 21-åringen noterades för 17 mål i ligan och slog därmed Zlatan Ibrahimovics svenska målrekord i La Liga.

– Det betyder inte så mycket egentligen, det är självklart kul att skriva historia men det var inte så att jag gick ut till den matchen och tänkte att jag ville göra mål för att slå rekordet. Jag går ut till varje match och vill göra mål för att det är mitt jobb, säger Alexander Isak och utvecklar;

– Sådana rekord och utmärkelser tror jag är roligare i efterhand, som man kan se tillbaka på när man lägger ner karriären. Just nu så är det inget som jag tänker på, säger Isak och kommenterar även förvirringen som uppstod efter matchen när målet först skrevs som självmål:

– Jag var lite bitter på bussen efter men sen ändrade de det och jag tycker att det var rätt, säger Isak.

”Vet att jag är i bra form”

Målrekord, cupmästare och utsedd till månades spelare i Real Sociedad, att Alexander Isak är i bra form gick det inte att ta miste på när landslaget körde matchspel på onsdagens träning heller. Men på frågan om anfallsstjärnan är i sitt livsform inför EM svarar stjärnan ödmjukt:

– Det vet jag inte… men det jag vet att jag är i bra form och att jag avslutade bra i Sociedad. Jag utvecklas hela tiden och har gjort det denna säsongen också. Jag känner mig väldigt bra.

”Otroligt att få se svenska fans”

När landslaget samlades senast inför VM-kvalet gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback och berättade då att han ringt till Isak för att frågat snällt om han fick låna nummer 11 i landslaget. Men nu när Zlatan tvingats att tacka nej till mästerskapet är de två ettorna tillbaka på Isaks tröja.

– Det stämmer att jag har nummer 11 igen, säger Isak.

Ringde du till Zlatan och frågade som han gjorde?

– Nae men han är ju inte med här så det kändes lugnt, säger Isak med ett leende.

Vad ser du mest fram emot med EM?

– Att få spela ett mästerskap och att det kommer vara supportrar på plats. Det har varit ett och ett halvt år nästan utan fans så det kommer kännas konstigt till en början men otroligt kul att få se svenska fans, att få njuta av att spel EM och förhoppningsvis som lag göra det väldigt bra, säger Alexander Isak.

Allt inför fotbolls-EM
Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

ANNONS EXTERN LÄNK

Malmö FF möter regerande CL-mästaren, Chelsea FC ikväll! – se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan: ”Mer besviken över Milan än landslaget”

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Alexander Isak

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Fotbolls-EM

Real Sociedad