Efter uttåget: Nu ska de heja fram damerna

TOKYO. Ett svenskt lag är utslaget i OS-handbollen.

Men ett är kvar.

– Jag hoppas att de går hela vägen, säger Jim Gottfridsson om kollegerna på damsidan.

Inför OS var det herrarna som var finalkandidater i handboll medan det var högst osäkert om damerna ens skulle ta sig vidare från gruppen.

Men under OS har damerna överraskat och imponerat mer än herrarna.

Jamina Roberts och de andra vann ”Dödens grupp” och går nu in som klara favoriter i kvartsfinalen mot Sydkorea i morgon efter att herrarna åkt ut i sin kvartsfinal mot Spanien.

”Känner en fantastisk stolthet”

Jim Gottfridsson var såklart mäkta besviken efter lagets uttåg men kunde också se fram emot svenska framgångar ändå i handbollsarenan.

– Jag hoppas att de går hela vägen. Det gör hela herrlandslaget, säger han och fortsätter:

– Jag känner en fantastisk stolthet och det är en fantastisk prestation att de går och vinner den gruppen när alla experter snackat ner dem.

Hoppas vara på plats i morgon

När Sportbladet pratar med Gottfridsson är inte hemresan inbokad ännu. Får de vara kvar en dag till på OS så kommer laget att komma till arenan på onsdagen och heja fram damerna mot Sydkorea.

– Det är fantastiskt coolt att damlandslaget kör sitt race, liksom fotbollsdamerna. Det är hatten av och vi ska följa och stötta dem så gott vi kan.

Glenn Solberg om damernas chanser:

– De har en jättemöjlighet att nå en semifinal, absolut. Det är skoj. De har gjort en väldigt bra turnering. Jag önskar dem såklart all lycka.

Sveriges damer spelar sin kvartsfinal mot Sydkorea på onsdag kl 10.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.