Handbollsspelaren på sjukhus med hjärtproblem

Vetle Eck Aga.
Vetle Eck Aga.

Sävehofs Vetle Eck Aga bröt andra semifinalen mot Ystad med hjärtklappning.

Sedan dess har han varit inlagd på Östra sjukhuset, skriver GP.

– Jag är glad att jag gick av för man vet inte hur det hade kunnat gå annars, säger han till tidningen.

Sävehof är i 0–2-brygga mot Ystad i semifinalspelet i handboll.

Och man kommer få klara sig utan nyckelspelaren Vetle Eck Aga i morgondagens ödesmatch. För GP berättar han om hur han i torsdagens match fick hjärtklappning. Pulsen rusade och vägrade lägga sig.

Han kunde åka med laget tillbaka till Göteborg men under fredagen skrevs han in på Östra sjukhuset och där är han kvar.

– Det har blivit ultraljud, blodprov, EKG och allting. Det är några värden på blodprovet som visade tecken på att det är någon form av skada på hjärtmuskeln eller dess celler. Det kan vara en inflammation eller en liten infarkt. Det är lite oklart fortfarande, säger han.

Spelat sista matchen i Sävehof

Han blir kvar ytterligare några dagar för mer undersökningar.

– Jag är i trygga händer och mår bra. Det är lite obehag här och där men jag har inte speciellt ont. På något sätt är jag ändå glad att jag känner min kropp så bra och märkte att något inte stämde. Jag är glad att jag gick av för man vet inte hur det hade kunnat gå annars.

Han hoppas att karriären inte är hotad. Men tiden i Sävehof är med all sannolikhet över. Nästa år är han klar för norska Kolstad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln