Jacob Hårds miss inför comebacken: ”Inte så roligt prata om”

Världscupen i längdskidor är tillbaka i SVT och Vinterstudion den här helgen.

Det var så ovant även för Jacob Hård att han inte hade något pass och missade flyget.

– Jag kommer fram lite senare, men det ska förhoppningsvis inte vara något problem, säger Jacob Hård.

SVT har fortfarande rättigheterna till världscupen i längdskidor när den körs i Schweiz och Österrike.

Så det här helgen sänder Vinterstudion från Davos med Jacob Hård som kommentator och Anders Blomqvist som expertkommentator.

Jacob Hård riskerade missa att vara på plats efter han sent på torsdagskvällen upptäckte att passet gått ut för ett år sedan.

Missade sitt flyg

Meningen var att han ska skulle flyga från Arlanda tidigt på fredagsmorgonen.

– Det känns sådär, det är inte så roligt att prata om. Eftersom man rest så lite under pandemin så hade jag inte lagt märke till att det gått ut, det var längesen man reste frekvent, säger Jacob Hård.

Finns det risk nu att du missar vara på plats när ni får sända världscupen igen?

– Jag får fixa ett provisoriskt pass helt enkelt och ta ett senare flyg. Jag kommer fram lite senare, men det ska förhoppningsvis inte vara något problem.

”Varit en omställning”

De två inledande världscuphelgerna i finska Ruka och norska Lillehammer har sänts av Nent i TV6 och Viaplay.

– Det är jättekul att få vara med och sända igen, jag älskar ju det här. Det är ju sådant jättedrag runt det här landslaget. Det har varit tråkigt så klart att inte få vara med och kommentera, men jag har ju vetat det länge. Vi har både blivit av med och fått tillbaka rättigheter förr. Det är klart att det ändå har varit en omställning att sitta hemma och se det, när jag varit ute och sett det så många år, säger Jacob Hård.

”Lite osäkrare”

Bland annat har Maja Dahlqvist två raka segrar i sprint och Frida Karlsson två raka segrar på 10 kilometer före norska Therese Johaug, i båda fallen i klassisk stil respektive fristil.

– Jag tror att vi kan förvänta oss strålande svenska damprestationer igen, av ungefär samma åkare som har gjort det innan. Den höga höjden blir ju en ny faktor som man inte riktigt helt vet hur den slår. Så den gör ju det lite osäkrare. Sedan hoppas jag att herrarna tar ett kliv fram. Jag tror också vi kan vänta oss det, för de är bättre än de visade i Lillehammer, säger Jacob Hård.

I Davos körs sprint fristil under lördagen samt 15 kilometer respektive 10 kilometer fristil under söndagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.