Volleyboll

Sverige ut ur volleyboll-EM

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Sveriges historiska volleyboll-EM är över.

Det blev förlust med 0–3 i set i kvartsfinalen mot stornationen Nederländerna.

– Men jag är så stolt över vad vi gjort den här turneringen, säger storstjärnan Isabelle Haak i SVT.

Det skiljer 19 placeringar på Europarankningen, men det var Sverige som inledde kvartsfinalen klart bäst. Isabelle Haak & Co hade ledningen under stora delar, men efter ett sanslöst drama var det Nederländerna som vann med 27-25.

Därefter var det lite som att luften gick ur för svenskorna och i andra set var det inget snack om saken; Nederländerna vann det med klara 25-16.

”Jävligt synd”

Det tredje slutade 25–19 till Nederländerna, som därmed är vidare till semifinal.

– Vi är ändå där och nosar, men gör lite för många misstag i slutet av första set. Jävligt synd att vi inte får med oss det. Det blir lite som att luften går ur oss. Vi försökte med allt vi kunde, men vi möter ju också en av de bästa nationerna i, säger Bella Haak i SVT.

Stor succé

För Sveriges del är EM över. Det blev en tung 0–3-förlust i kvartsfinal, men på det stora hela ändå en enorm succé. Detta var Sveriges första EM på 38 år och bara att ta sig hit – och dessutom gå hela vägen till kvartsfinal – överträffade alla förväntningar.

De är dessutom redan klara för EM 2023.

– Det är lätt att säga att man är besviken nu, men samtidigt har vi kommit sjukt långt i detta mästerskap. Det var ingen som förväntade sig det. Jag är så stolt över det vi har gjort, säger Bella Haak.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

SOK-stödet försvann – nu skriver de historia

ÄMNEN I ARTIKELN

Volleyboll