Tv-tittarna blåsta på Duplantis rekordförsök

Det stormar kring Mondo Duplantis.

Efter att premiären i Doha tvingats flytta inomhus på grund av hårda vindar har nu årets andra tävlingsdag i Eugene tidigarelagts en hel dag av samma skäl.

Därmed måste svenska tv-tittare ge sig upp mitt i natten för att få se ny rekordjakt.

Det är mycket som ska klaffa för höga höjder i stavhopp. Vädret är definitivt en sådan faktor.

Och just nu har världens stavhoppare inget flyt. Deras premiär i Doha blev med kort varsel inställd och flyttad till en tävling inomhus dagen efter på grund av ovanligt hårda vindar.

Direkt efter den tävlingen drog Duplantis till USA för att ladda för normalt sett vädersäkra tävlingar i Eugene. Men även det ser ut att bli något av ett antiklimax.

Sent igår amerikansk tid bestämde man nämligen för att flytta lördagens stavtävling på huvudgalan till fredag kväll lokal tid.

”Alla vara glada”

Lördagens gala ser nämligen ut att ramas in av regn och rejält hårda vindar vilket gör det farligt att hoppa stav. Fredagen ser inte ut att bjuda på drömväder men sannolikt uppehåll och lugnare vindar.

”Alla hopparna var glada för att de gör den här ändringen om nu vädret blir som de tror på lördag”, skriver Mondos manager Stina Funke i ett sms.

Utöver redan planerade lopp på 10 000 meter har man också flyttat damernas diskus och höjd till fredagens tävlingar. Vädret ser också ut att ha avskräckt flera stora stjärnor som var tänkta att tävla på lördagen. Bland dem Rai Benjamin som skulle ha mött svenske Carl Bengtström på 400 meter häck.

En trist följd av flytten är att svenska tv-tittare måste ställa klockan på fyra natten till lördag i stället för att avsluta lördagskvällen med friidrott. C More har under fredagen däremot löst en sändning av galan. A Lennart Juhlin kommer att kommentera den sent flyttade galan för de morgonpigga.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.