Otto Wallin

Otto Wallin om att gå ett år utan match: ”Den här killen har ett dåligt record ”

Av: 

Stefan Alfelt

SE OCKSÅ

Se hela galan med Otto Wallin här

SPORTBLADET

HÄSSLEHOLM. Otto Wallin var en lång rak vänster ifrån en supermatch och ett liv i lyx när Dillian Whyte låtsade vara skadad för att inte riskera storkovan mot Tyson Fury.

Efter ett år utan match startar nu Otto om. Fortfarande med målet att bli världens bäste tungviktsboxare.

– I boxning måste man ibland ha kort minne. Jag måste gå vidare med min karriär och min karriär är mycket större än en match mot Whyte, säger Wallin.

En match mot den i England bosatte 35-årige polacken Kamil Sokolowski som har en inte allt för imponerande matchrad. Elva segrar, två oavgjorda och hela 24 förluster.

Jämför med Otto Wallin, 31 år, 22 segrar, noll oavgjorda och bara en förlust.

En knapp förlust mot Tyson Fury. Världens förmodligen bäste tungviktare.

Lördagens match är en kom-igång-fight för Otto.

– Ja, det är det men jag kan inte underskatta motståndaren. Den här killen har ett dåligt record men han är ganska bra. Han är alltid underdog och möter ofta obesegrade motståndare. Han har fått dåliga domslut mot sig och alla här i England säger att den här killen är ganska bra, så underskatta inte honom. Samtidigt är det självklart en kille som jag ska vinna över.

Wallin mot Fury 2019.

”Ganska vilt emellanåt i proffsboxning”

För Otto vore det betydligt sämre ifall Sokolowski verkligen är så dålig som hans resultat påstår. Otto står med åtminstone ena foten på trappsteget upp till att knacka på dörren för att utmana de allra bästa om de riktigt stora titlarna. Alla fattar att han behöver den här matchen för att komma igång igen men han måste ändå ta sig an ett visst mått av kvalitet för att inte bli ifrågasatt och där fungerar Sokolowski för de insatta som kan se till annat än bara siffror.

– Exakt.

Finns planer för vad som hända efter den här matchen?

– Inga direkta.

Dillian Whyte ville inte riskera att svenske Ottos nu välkända skicklighet skulle riskera den brittiska stormatchen mot Tyson Fury och hivade helt enkelt upp skadekortet.

– När han drog sig ur min match var det ganska uppenbart att det var en match mot Fury som han ville ha. Vi hade kontrakt och då vill man ju att matchen ska bli ombokad men det var deras kontrakt och gala. De erbjöd mig match utan att behöva det. De var bra skyddade. Kontraktet sa att om det blev en skada hade de rätt att antingen avboka eller omboka.

– Man hade velat de var tvungna att bevisa skadan men det var inte mycket att göra för att få till det. Tyvärr är det ganska vilt emellanåt i proffsboxningen, säger Otto.

En perfekt möjlighet med helt rätt match går upp i rök.

Vad gör man då som proffsboxare?

– Jag har tränat hela tiden. Hade covid i december men det var ganska milt. Var borta från träning i en vecka.

Tungt bakslag för Wallin

Whytes avhopp är det värsta bakslaget hittills i Ottos fina karriär men han är luttrad efter alla år i branschen.

– Först hade vi förhoppning om att det skulle bli en match i juli förra året. Blev ingenting. Sen hoppades vi på match i augusti. Blev inget. Sen kom i början på september Dillian Whyte-erbjudandet. Då är det lätt att träna när man har en sån match på gång.

– Sen blev det inställt. Då fick jag två veckor ledigt innan jag började om igen. Det här matchdatumet har jag vetat om i två månader men motståndaren blev klar först i fredags. Äntligen får jag match. Det har gått ett år nu, så det är på tiden.

Otto Wallin.

Bosatt sig i ny stad

Med flyt hade Otto Wallin efter sin fina match mot Tyson Fury absolut kunnat vara med i uppgörelserna om de största titlarna men nu får han avvakta ett par möten. Tyson Fury vs Dillian Whyte och returmatchen mellan Oleksandr Usyk och Anthony Joshua.

– Det hade varit bättre för mig om Fury skulle möta Usyk. Då hade både Joshua och Whyte behövt motståndare och då hade jag kunnat vara med i snacket.

– Blir spännande. Fury är väl klar favorit och den här gången blir Usyk klar favorit för mig, säger Otto.

Som har rotat sig i fantastiska New York.

– Jag bor på Manhattan ganska nära Madison Square Garden i egen lägenhet tillsammans med en amerikansk tjej. Jag trivs väldigt bra i New York. Det finns så många olika områden och mycket att göra.

Just i klassiska Madison Square Garden ska Elin Cederros gå upp mot Franchón Crews Dezurn om de fyra största titlarna i supermellanvikt 30 april.

– Det måste jag se till att få biljetter till innan det blir slutsålt, säger Otto Wallin direkt.

Fast först ska han göra sitt i ringen.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

ALFELT: Jag tror inte att det här var slutet frör Tyson Fury

ÄMNEN I ARTIKELN

Otto Wallin

Boxning

England

Tyson Fury