Stängs av från tv-jobb efter homofobisk kommentar

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Thom Brennaman.
Foto: John Minchillo / TT NYHETSBYRÅN
Thom Brennaman.

SPORTBLADET

Han trodde reklamuppehållet pågick.

Då uttryckte Thom Brennaman sig homofobiskt.

Nu stänger Fox Sports och NFL av tv-kommentatorn.

Det inträffade under tv-sändningen av basebollmatchen mellan Cincinnati Reds och Kansas City Royals. Efter en reklampaus skulle Fox Sports Ohios sändning tillbaka till Kauffman-stadion, då hörde tittarna 56-årige Thom Brennamans homofobiska kommentar.

– En av de bögiga huvudstäderna i världen, sade Brennaman i sändning och någon sekund senare fortsatte han med sitt inövade intro.

”Var avskyvärt”

Efter kommentaren i direktsändning har MLB-klubben Cincinnati Reds valt att stänga av Brennaman som presentatör vid sina matcher. Dessutom har NFL och Fox Sports meddelat att Brennaman inte kommer jobba med ligans sändningar under den kommande säsongen. Han har jobbat för dem sedan 1994.

– Fox Sports är väldigt besvikna över Brennamans yttranden under onsdagens Cincinnatti-sändning. Språket som användes var avskyvärt, oacceptabelt och representerar inte Fox Sports värderingar, säger en talesperson för tv-kanalen.

”Vet inte om jag får fortsätta”

Brennaman erkände att han kunde få sparken för incidenten och bad om ursäkt framför kameran, sedan var han tvungen att lämna mitt i sändning.

– Jag vet inte om jag får ta på mig det här headsetet igen. Jag gav en kommentar som jag gissar gick ut i sändning, och det skäms jag över. Jag är väldigt, väldigt ledsen, säger Thom Brennaman.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN