Publicerad:
Uppdaterad:

Öberg fick sin revansch på SM

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hanna Öberg fick sin revansch på SM i rullskidskytte.
Foto: Ulf Palm/TT
Hanna Öberg fick sin revansch på SM i rullskidskytte.

Missen i sprinten vändes till succé i distansloppet.

Hanna Öberg var återigen säkerheten själv på vallen när hon satte 19 av 20 skott och tog hem guldet på rullskidskytte-SM.

– Jag fick lite revansch i dag så det känns bra, säger 24-åringen.

Fyra bom i liggande och en i stående under fredagens sprint visade en Hanna Öberg som man inte är van att se. En blek 12:e plats var en rejäl missräkning av den olympiska mästaren från Piteå.

Men i distansloppet visade hon att det som hände högst troligen bara var en ren tillfällighet. Öberg studsade tillbaka och tog hem guldet i övertygande stil efter endast en bom i det andra liggande skyttet.

– Vi kollade lite på bössan i går efter tävlingen och gjorde en liten förändring så att det skulle kännas lite bättre i dag. Men jag hade en riktigt dålig inskjutning i dag faktiskt, jag fick skjuta jättemycket innan jag kände mig nöjd och var inte jättesäker inför start, säger Öberg till TT efter målgång.

Plockar bort skyttet

Desto säkrare var hon under tävlingen. Med en bom och snabb åktid var hon 30 sekunder före Linn Persson, som också hade en bom, i mål. Trea blev Johanna Skottheim med två bom.

– Jag hade väl någon kant in där, men man ska ha det ibland också. Det känns bra, 19 träff är jag riktigt nöjd med, säger Öberg.

Rullskidskytte-SM avslutas under söndagen med en längdtävling – där skjutmomentet alltså är bortplockat.

– Det blir speciellt för oss, det är väl för att se åkkapaciteten, men det blir kul att göra någonting annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: