UFC

Utbuad – vann efter hälsningen från Trump

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Avskydd av konkurrenter.

Mött med burop från publiken.

Men med stöd från USA:s president Donald Trump vann Colby Covington mot förre UFC-mästaren Robbie Lawler.

I Prudential Center i New Jersey möttes Colby Covington, rankad tvåa i weltervikt, och Robbie Lawler, tidigare UFC-mästare, i det som var fight night-galans huvudmatch.

Vissa konkurrenter till 31-årige Covington tycker inte om honom, bland annat britten Darren Till, som gått en titelfight, som kallar Covington för en ”tjallande idiot”. Detta på grund av en händelse från 2017 när Covington anmälde förre tungviktsmästaren Fabricio Werdum som kastade en boomerang på honom utanför ett hotell i Sydney.

Men han stöttas av Vita Huset. Före fajten mot Lawler twittrade president Donald Trump en hälsning där han skrev ”du är en mästare”. Och vid oktagonen hade Covington mer stöd från presidentens familj – Donald Trumps söner Eric och Donald Trump Junior satt på första raden.

– Att se dem på rad ett, jag får gåshud bara jag tänker på det. De har drakenergi, de är vinnare, sade Covington inför fajten.

Lawler och Covington gick samtliga fem ronder, Covington tog hem alla fem och vinsten var hans efter ett enhälligt domslut.

När han skulle segerintervjuas i oktagonen buade stora delar av publiken och Covington svarade håll tyst och fortsatte.

– Nu ska vi prata om en läxa Robbie Lawler borde lärt sig av Matt Hughes. Gå av spåret när tåget kommer, även om det är ett Trump-tåg eller ett Covington-tåg.

Förre UFC-mästaren Hughes, som Covington nämner i intervjun, råkade ut för en allvarlig olycka för två år sedan när han befann sig i en skåpbil som blev påkörd av ett tåg.

Covington utmanade sedan den nuvarande mästaren Kamaru Usman i en titelfajt som blev mer aktuell efter segern mot Lawler.

Fight hard tonight Colby. You are a real Champ! #MAGA https://t.co/dj3JlWQu7i

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

Donald Trump