MMA

Fick inte fajtas vidare – efter att ha snutit sig

avMakoto Asahara

Snipp, snapp, snyt så var sagan slut för ”Cowboy”.

Nattens stora UFC-match i lättvikt fick ett minst sagt snöpligt slut.

– Jag vet. Jag skulle inte ha snutit mig. Jag är en veteran och ”oldschool” och det var ett rookiemisstag, säger Donald ”Cowboy” Cerrone efter förlusten mot Tony Ferguson.

Lättviktsmatchen mellan Tony ”El Cucuy” Ferguson och Donald ”Cowboy” Cerrone i nattens UFC-gala i Chicago fick ett minst sagt antiklimaktiskt slut.

Efter två intensiva ronder, där Ferguson hade varit överlägsen i den andra av dem, så gjorde sig en rejält mörbultad Cerrone sig redo för att kliva ut och fajtas i rond tre.

Då gjorde han det han inte fick göra – han snöt sig.

Teknisk knockout

Det impulsiva misstaget fick som resultat att en hel del luft gick upp i hans, redan illa tillpucklade, högeröga. En rejäl svullnad var ett faktum, läkarna på plats bedömde att det var för farligt för ”Cowboy” att fortsätta fajtas, och matchen var därmed slut till Cerrones stora besvikelse.

Matchen bedömdes efter ett tag ha vunnits av Ferguson på teknisk knockout, även om det först uppstod diskussioner om hur ögonsvullnaden egentligen hade uppstått.

För Ferguson hade, precis efter gongongen ljöd för i andra ronden, fått in ett hårt och regelvidrigt slag i ansiktet på Cerrone.

Ett slag som reprisbilderna visade träffade näsan.

Foto: VIASAT

”Inte så här jag ville vinna”

– Det (det svullna ögat) hade inte med slaget att göra, säger Cerrone, som trots den dråpliga förlusten stod med ett leende på läpparna efter matchen.

– Jag frågade bara om de (läkarna) kunde trycka tillbaka luften igen. Det där var en fajt som alla ville ha. Jag slutar inte, jag går inte ner. Jag ville bara fortsätta slåss.

Även vinnaren Ferguson var besviken trots segern.

– Det var inte så här jag ville vinna, säger ”El Cucuy”, som i och med segern troligtvis kan vänta sig en titelfajt inom snar framtid.

Dustin Poirier har interimbältet i den tuffa viktklassen och ska försöka försvara det mot Khabib Nurmagomedov 7 september, när mästaren kommer tillbaka från sin avstängning efter skandalscenerna i mötet med Conor McGregor förra året.

Det är stor sannolikhet att vinnaren i det mötet ställs mot just Ferguson.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA

UFC