Evans i ledning inför rallyts andra dag

Av: 

TT

"Vi kommer att kämpa hårt och vi får se vad som är möjligt. Men rallyt är så kort att det är svårt att ta in mycket tid", säger Thierry Neuville.
"Vi kommer att kämpa hårt och vi får se vad som är möjligt. Men rallyt är så kort att det är svårt att ta in mycket tid", säger Thierry Neuville.

Rally Sweden går in på sin andra tävlingsdag.

Samma sträckor som på fredagen körs en gång till.

Frågan är hur väl underlaget håller.

Elfyn Evans leder med 8,5 sekunder efter första dagen. Med den omvända startordningen går walesaren ut sist bland WRC-bilarna och kan ha koll på hur konkurrenterna presterar. Samtidigt är risken att sträckorna blir uppkörda och att därför dubben tar mycket stryk.

Under natten har temperaturen inte sjunkit så lågt som inför fredagens körning. Och vädertjänsterna varnade till och med för lite regn.

Esten Ott Tänak ligger tvåa. Han och teamet har analyserat fredags insatser och är reda för nya bataljer.

"Jag hoppas kunna öka farten. Jag lära mig den nya bilen hela tiden", säger Ott Tänak hoppfullt.
"Jag hoppas kunna öka farten. Jag lära mig den nya bilen hela tiden", säger Ott Tänak hoppfullt.

– Jag hoppas kunna öka farten. Jag lära mig den nya bilen hela tiden, säger han hoppfullt.

VM-ledaren Thierry Neuville var inte glad över fredagens körning. Belgaren fick spåra på alla sträckor och tyckte att han hade en nackdel. Med den omvända startordningen kommer han att få en bättre position mitt i startfältet.

– Vi kommer att kämpa hårt och vi får se vad som är möjligt. Men rallyt är så kort att det är svårt att ta in mycket tid, sa han efter fredagens Torsbysprint.

Pontus Tidemand ligger trea och jagar de två norrmännen i toppen på WRC2.

Dagen avslutas med en sprint in mot serviceplatsen i Torsby.

Annas Motor – veckans snackisar 15.2. 2020

Pole position

Rally Sweden

Det blev en förkortad version, men det blev ett VM-rally i alla fall. Arrangörerna har dessutom spolat sträckan vid Likenäs för en riktigt hal avslutning och som vanligt ser publiken i Rally Sweden till att tävlingen håller världsklass. Oavsett väder.

2) Leclerc vs Vettel

Ferrari har bestämt sig för att inte använda stalllorder i årets VM. Istället ska Charles Leclerc och Sebastian Vettel få tävla mot varandra. Frågan är om det beslutet står sig hela säsongen?

3) F1 2020

Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren och Renault. Veckan har varit fylld av F1-presentationer. Nu väntar fansen bara på att testerna ska inledas i Barcelona, Spanien, den 19 februari.

4) Robert Kubica

Ifjol körde polacken F1 för Williams, i år är det DTM och BMW som gäller. Därmed får den svenska publiken får se två tidigare F1-förare när DTM kör på Anderstorp 12-14 juni. Kubica och Timo Glock.

5) IndyCar

I veckan kördes de första testerna i Austin, Texas. Det var kyliga förhållanden för både Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson. Svenskarna är i år teamkollegor hos Chip Ganassi Racing. Oremeiör den 15 mars,

6) Le Mans 66 Ford vs Ferrari

Filmen med Matt Damon och Christian Bale i huvudrollerna vann två Oscar, det är första gången på 53 år som en film om motorsport belönats vid den klasiska filmgalan,

7) WRC2

Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand möts i Rally Sweden. En kamp den svenska publiken kan se fram emot.

8) AlphaTauri

Väcker namnet en fundering? Det är inga konstigheter utan Toro Rosso som har bytt namn inför F1-säsongen 2020.

9) Sebastien Loeb

fransmannen har tackat nej till Rally Sweden, men hoppas på att köra för Hyundai i Portugal, Kenya och Nya Zeeland. Han tävlade i Monte Carlo och har kontrakt med Hyundai på sex tävlingar i år.

10) David Schumacher

Mick Schumacher, son till Michael Schumacher kör i Formel 2. I Formel 3 återfinns ytterligare en Schumacher, David. Son till den förre F1-föraren Ralf Schumacher och därmed kusin till Mick och brorson till Michael.

Motorstopp

Kina GP

Årets fjärde VM-deltävling i F1 skulle ha avgjorts i Shanghai den 19 april, men tävlingen skjuts på framtiden. F1 har ambitionen att genomföra loppet senare i år, men det lär bli svårt att hitta ett datum som passar in i kalendern som utan Kinas GP innehåller 21 lopp. Det finns en risk att även deltävlingen i Vietnamn skjuts upp.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN