”Tackade nej till rekordkontrakt”

Uppgifter: Dak Prescotts enorma krav på Dallas

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Dak Prescott.
Foto: TT
Dak Prescott.

1,7 miljarder kronor.

Det uppges Dallas Cowboys quarterback Dak Prescott ha tackat nej till.

Summan skulle göra honom till den bäst betalde i NFL:s historia.

Stjärnspäckade Dallas Cowboys stod för ett praktfiasko förra säsongen då de misslyckades med att ta sig till slutspel. Nu står klubben inför ett vägskäl då de ska bestämma sig för om quarterbacken Dak Prescott är rätt man för jobbet på lång sikt.

I så fall kommer det att kosta.

26-åringen är stenhård i förhandlingarna och tänker inte nöja sig förrän Cowboys – som är den rikaste idrottsklubben i världen – ger honom det ultimata erbjudandet.

Nu uppges han ha tackat nej till ett erbjudande som skulle göra honom till den betalde qb:n i sportens historia.

Värt 1,7 miljarder

NFL-insidern Dov Kleiman skriver att Cowboys har erbjudit honom ett femårskontrakt värt totalt 175 miljoner dollar (35 miljoner dollar per säsong) – och att Prescott tackat nej.

175 miljoner dollar är 1,7 miljarder kronor med dagens växekurs.

Enligt Kleiman efterlyser Prescott ett avtal som är värt ännu mer det sista, femte året. Då vill han ha mer än 45 miljoner dollar, hävdar Kleiman.

Uppgifterna tillbakavisas dock av Dallas Cowboys och Dak Prescotts agent, skriver ansedda NFL Network-reportern Ian Rapoport.

Värvat Dalton

Dallas Cowboys har nyligen sajnat Andy Dalton (tidigare i Cincinnati Bengals) på ett ettårskontrakt. De flesta har antagit att Dalton hämtades in som backup till Prescott, men frågan är om Dallas över huvud taget kommer överens med Prescott?

Publicerad:

LÄS VIDARE