Pizzamannen träder fram efter anklagelserna

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Michael Jordan och Scottie Pippen under game 5 mot Utah Jazz 1997.
Foto: TT
Michael Jordan och Scottie Pippen under game 5 mot Utah Jazz 1997.

Michael Jordan hävdar att han blev matförgiftad av en pizza under NBA-finalserien 1997.

Nu träder mannen som bakade den fram och ryter ifrån mot anklagelserna.

– Kränkande, säger Craig Fite.

I succédokumentären The Last Dance, som handlar om Chicago Bulls och i synnerhet Michael Jordans storhetstid på 90-talet, fokuserar ett avsnitt på en finalmatch som kallas ”The Flu Game”. Snarare varför Jordan spelade sjuk.

Det utspelade sig mellan match fyra och fem mot Utah Jazz. Basketikonen var då på ett hotell med sin personliga tränare Tim Grover och bästa vän George Koehler i Salt Lake City, och vid halv elva på kvällen blev han hungrig och beställde en pizza.

Grover säger i dokumentären att fem personer levererade pizzan till rummet, det gav honom dåliga vibbar. Och under natten före matchdagen började Jordan att spy.

– Det var matförgiftning, 100 procent. Det var bara han som åt av pizzan, och innan hade han inte visat några symtom, säger Grover nu i efterhand i podcasten Bartoolsports.

Foto: Fox Sports
Craig Fite

”Slagen av all rök”

Enligt dokumentärens regissör Jason Hehir spottade Jordan på pizzan så att ingen annan skulle äta av den, något som inte visades i The Last Dance. Något annat tittarna inte heller fick höra eller se var pizzabagarens version av händelsen.

Fram till nu.

Craig Fite var då biträdande manager på pizzarestaurangen och menar att han tillagade och levererade den.

– Jag sade till kollegorna att jag bakar pizzan, för jag vill inte att någon gör något med den. När jag kom dit och dörren öppnades var det som om jag blev slagen i ansiktet av all cigarrök. Rummets fönster var öppna och Jordan satt där i ett linne, säger Craig Fite till Sports Network.

– Fick du (Jordan) det diagnostiserat att det var matförgiftning? Gick du till en läkare? Från deras håll är det här en kränkande antydan.

Oavsett hur Jordan blev sjuk gjorde han 38 poäng i matchen som slutade 90–88 och Bulls skaffade sig 3–2 i matcher. Och två dagar senare blev Chicago och Jordan NBA-mästare för femte gången.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN