Norska stjärnan skadad – ger upp världscupen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Storstjärnan Johannes Hösflot Kläbo ger upp världscupen.

Detta efter att ha brutit ett finger på en boxningsmaskin.

– Hade jag vetat att det skulle bli så, hade jag aldrig gjort det, säger Kläbo om skadan i sin videoblogg.

Han ligger tvåa i totala världscupen. Men när det i helgen är tävlingar i Falun är det utan Johannes Hösflot Kläbo på startlinjen.

Norrmannen lade igår upp ett inlägg på Instagram där han bekräftade att han brutit ett finger. Under kvällen berättade också 23-åringen i sin videoblogg hur skadan uppstått.

Ute med kompisarna

Kläbo hade varit ute och bowlat med några vänner. På väg hem från bowlinghallen gick de sedan förbi en boxningsmaskin. En mekanisk boxningssäck där det gäller att slå så hårt man kan för att få så höga poäng som möjligt.

– Tävlingsmänniska som jag är så slog jag allt vad jag kunde första slaget. Riktigt får jag också den högsta poängen. Så ska vi göra det igen. Precis när jag har slagit till glider min hand av säcken och träffar med full kraft kanten på en maskin i järn som står bredvid, säger Kläbo till NRK.

– Jag visste där och då att detta inte var bra, jag var rädd att jag skulle bryta fingret, och det var precis det som hände, fortsätter han.

13 februari kommer norrmannen genomgå en ny grundlig undersökning.

Ger upp världscupen

För Kläbo blir det ett riktigt bakslag då han redan ligger 235 poäng bakom Alexander Bolsjunov i den totala världscupen.

Helgens två tävlingar, 15 kilometer fristil och en klassisk sprint, hade gett Kläbo stora chanser att knappa in på ryssen, men nu blir det annat fokus.

– Jag har gett upp världscupen sammanlagt, men jag har inte gett upp att vinna skidtävlingar, säger Kläbo.

Nästa veckas Ski Tour med start i Östersund är även den i fara för norrmannen.

– Vi tror att han kommer vara klar tills dess men såvida inte fingret blir bra, är det ingen idé att riskera att skadan försämras och att han måste kämpa med den under lång tid, kommenterar norska landslagstränaren Eirik Myhr Nossum till NRK.

Publicerad:

LÄS VIDARE