Idrottshjältarnas blunder: ”Fint och roligt”

Thomas Ravelli och Magnus Wislander gick fram till Loui Sand och berömde honom för talet på Idrottsgalan.

Problemet: Det var inte Loui Sand.

– Å fy för fåglarna, nu skäms jag som en hund. Men är de inte lika, eller är jag ute och cyklar?, säger Ravelli.

Målvaktshjälten Thomas Ravelli och forne handbollsgiganten Magnus Wislander ville ta tillfället i akt och berömma Loui Sand för hans tal på Idrottsgalan, och framförde detta på efterfesten.

Men de visste inte om att de stod och pratade med någon helt annan – nämligen Martin Nersing, Discovery Networks Swedens pressansvarige för sporten och tv-programmet Superstars, som både Wislander och Ravelli tävlat i.

Nersing uppmärksammade förväxlingen på sin Twitter men där och då spelade han med och tackade för berömmet.

– Jag lämnade festen ganska snabbt därefter när jag insåg att alla tror att jag är Loui Sand. Det var bara att checka ut fort som tusan, säger Nersing och skrattar.

Ravelli var den som stod för blundern först – Wislander en liten stund senare.

– Ja, han kom efter. Det som var det roliga. Men han var också superglad. Kul att två av våra största idrottshjältar vill berömma en sådan härlig idrottsperson på ett sådant sätt. Det var fint och roligt, säger Nersing.

Martin Nersing.
Martin Nersing.

”Nä..? Vem var det?”

När Sportbladet når Thomas Ravelli tror han fortfarande att det var Loui Sand han pratat med, trots att han sett tweeten.

– Nä...? Vem var det då? Det stod ett annat namn på Twitter men jag fattade ingenting. Herregud har han bytt namn tänkte jag. Så bortgjord var jag.

– Varför sa han inget!?

Ravelli medger att det inte kändes helt rätt på efterfesten.

– Ja, jag var ju trevlig men tyckte också att det var lite konstigt, att det gått så fort med en sån skäggväxt, att han ändrat sig så mycket. Men gud vad pinsamt, och Magnus och jag gjorde fel båda två då?

– Men är de inte ganska lika, eller är jag ute och seglar?

Martin Nersing berättar att han och Loui, som han tycker har väldigt mycket humor, har skämtat om det på Twitter för flera år sedan.

– Jag tycker att Loui Sand är en fantastisk person och otroligt stark men jag tycker nog inte att vi är jättelika om jag ska vara helt ärlig. Men det råder lite delade meningar om det, säger han.

Loui Sand på gårdagens gala.
Loui Sand på gårdagens gala.

Ravellis hyllning

Thomas Ravelli säger att tanken under efterfesten var god men att det blev fel ”och en rolig anekdot” trots allt och delar gärna med sig av berömmet av Loui Sand på nytt.

– Han är fantastisk. Det är så starkt att sluta med sporten och göra det som hjärtat och hjärnan säger till en. En otrolig bedrift att våga vara så öppen med det. Det är en del människor som har de här tankegångarna och han är en förebild för dom. Det är bra att våga gå ut och vara en föregångare och hjälpa andra.

Sand avslutade sin handbollskarriär i fjol för att få diagnosen könsdysfori och har sedan dess påbörjat resan mot att bli sig själv.

Thomas Ravelli.
Thomas Ravelli.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.