Sven Fornling: Jag vet inte vad Bösel sysslade med

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Foto: MDR

MALMÖ. Sven Fornling och hans utmanare Dominic Bösel hamnade i en ovanligt tajt stare down på presskonferensen i Halle.

– Jag vet inte vad Bösel sysslade med men han kom närmare hela tiden. Jag tolkar det som att han är osäker, säger Sven.

Till slut stod de med näsorna tryckta mot varandra.

– Jag bryr mig inte särskilt mycket om stare down och sånt inför matcherna. När han började att skratta vände jag och gick därifrån. Skrattar man när det är allvar är man inte säker på sig själv, säger Fornling.

Under presskonferensen var båda boxarna säkra på att de skulle vinna.

– Bösel sa att han ska ta ifrån mig mitt bälte på lördag så jag fick förklara för honom varför han inte kommer att göra det. Jag är den bättre boxaren av oss två. Så är det bara. På lördag kommer han att få se vilken toppfajter jag är.

Senast som Sven Fornling gick match var 15 december förra året när han blev IBO-världsmästare i Hamburg genom att vinna på poäng över Karo Murat.

– Man ska bära med sig att min väntan har varit nästan ett år sen jag gick upp i ringen. En så lång väntan. När vi snackar om Muratmatchen är jag stolt över den men jag är också trött på den. Trött på att leva i det kapitlet. Jag vill starta nästa kapitel och fortsätta karriären.

Vila och laddning

– Jag vet att många tror att det där var en once in a lifetime-grej, en bra dag på jobbet, men jag kan göra så mycket mer än jag gjorde i den matchen. Nu vill jag bara bevisa det för folk och stänga den boken.

I maj var det tänkt att Sven skulle möta knockoutkungen Artur Betervbiev i USA men Sven tvingades att lämna återbud på grund av en stressfraktur.

– Finns inga lätta matcher men så klart jag har större chans att slå Bösel än jag hade haft att slå Beterbiev. Nu. Men om fem-sex matcher så förhoppningsvis, om utvecklingen fortsätter, kommer jag att vara en ännu bättre boxare med ännu större chans att slå de bästa.

Hårdträningen tog slut med sparring i lördags. Nu är det vila och laddning efter ett långt träningsläger.

– På ett sätt är jag lite emot att kalla det läger. Alla proffsboxare kallar det träningsläger, men jag har bott hemma i stort sett hela tiden. Började sparra i juli. Har tränat tolv pass i veckan sen mitt ben blev bra. Vad är ett läger? Jag håller mig alltid i form. Håller mig alltid på åtta-nio pass i veckan minimum. Efter Hallematchen kommer jag ta en vecka där jag kör lite lugnare, sen kommer jag att vara i full gång igen.

– Så bra boxare som jag är nu har jag aldrig varit. Aldrig. Om jag tar en månads vila, dricker öl, äter julmat och blir fet och jävlig är jag tillbaks där jag var började. Varför ska jag göra det? Mitt mål är att nå ännu högre nivåer. Matchen efter den mot Bösel vill jag vara ännu bättre i. Ska jag ta det till nästa nivå måste jag hålla en viss nivå av form hela tiden.

Regerande Europamästare

Dominic Bösel är regerande Europamästare. En prestigetitel som fått honom att rusa på de stora organisationernas VM-listor. Bösel är rankad som nummer tre i lätt tungvikt för WBA, WBO och IBF, samt sexa på WBCs. Sven Fornling är fyra hos WBA och femma hos IBF utöver att han är världsmästare för IBO.

Siffror som inte betyder någonting när de står öga mot öga i ringen på lördag.

– Jag har inga känslor gällande Bösel över huvud taget. Han kan vara trevlig. Han kan vara otrevlig. Det enda faktumet är att han står i vägen för mig och han har inte gått igenom det jag har gjort. Han är inte redo på det viset som jag är så jag ska stoppa honom. Så är det.

– Han får gärna fortsätta sin karriär, ha ett bra liv med sina barn och ha det trevligt. Eller så får det gå åt helvete för honom. Jag bryr mig inte. Hatar inte honom. Älskar inte honom. Bryr mig inte över huvud taget, säger Sven Fornling.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN