Möregårdh vann VM-debuten

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Truls Möregårdh. Arkivbild.
Foto: Per Hällström
Truls Möregårdh. Arkivbild.

SPORTBLADET

Efter första dagens spel i bordtennis-VM noterar vi idel svenska vinster. Låt vara mot enkla motstånd. De båda debutanterna på individuella VM, Truls Möregårdh och Filippa Bergand, vann båda i raka set i sina första gruppspelsmatcher.

– Jag behövde inte göra mer än nödvändigt. Gör bra bollar när det krävs. Det viktiga är att anspänningen släpper, sade Truls Möregårdh, 17, efter segern mot skotten Nial Cameron med 4–0 (11–4, 11–8, 12–5).

Det blev också en lugn dag för Jörgen Persson på bänken. Han behövde inte förta sig i coachningen av Truls Möregårdh.

– Bra start, perfekt motstånd. Behöver snäppa upp spelet och hålla koncentrationen när han möter bättre spelare, sade Jörgen Persson.

Även Truls Möregårdhs klubbkompis i Eslöv, Filippa Bergand, vann sin öppningsmatch (mot Natalija Klimanova, Lettland). Tillsammans vann de SM-silver i mixed och med Eslöv tog de båda SM-guld i lag.

”Mitt första mål”

Förra året gjorde de debut på VM i lag. I år gäller det de individuella klasserna.

För att ta sig in i huvudturneringen med 128 spelare krävs dels gruppseger, dels ytterligare en seger i en utslagsmatch.

– Det är förstås mitt första mål, men jag vet att jag kan slå de flesta, avslutade Truls Möregårdh.

Att de inte är med i mixedklassen beror på att Sverige endast får ha två par med och även om de tog silver på SM så är Mattias Falck/Matilda Ekholm och Kristian Karlsson/Stina Källberg större svenska hopp.

Publicerad:

LÄS VIDARE