Firade SM-guldet i en tvåa i Borås

Fick guldet men blev blåsta på upplevelsen

avPatrik Brenning

Publicerad:

Fredrik Andersson såg framför sig ett galet guldfirande i en smockfull hemmahall.

Han fick tolv personer i en tvåa i Borås.

– Vi körde SM-guldramsan men det blev nästan ironiskt, säger Borås Baskets lagkapten.

Fredrik Anderssons dröm har varit glasklar. Att som lagkapten få lyfta pokalen efter Borås Baskets första historiska SM-guld. Det är målet han kämpat så länge för.

– Jag har sett en smockfull Boråshallen framför mig med de inbitna supportrarna som varit med på hela resan och som bara går bananas och tappar det. Det har varit målbilden.

”En väldigt märklig känsla”

Klockan 19:00 på torsdagen fick Andersson och hans lagkamrater beskedet att drömmen om ett SM-guld slagit in. Detta sedan förbundet ställt in basketslutspelet till följd av coronavirusets spridning.

Så hur blev det med guldfesten?

Hallen var stängd och fansen förbjudna att samlas. Vid 21-tiden trängde istället tolv av de svenska mästarna ihop sig i Marcus Tyus tvårummare i centrala Borås för att göra det bästa av situationen.

– Vi poppade någon flaska champagne men det var inte mycket till guldfirande. Det var nästan en ironisk känsla över allt. Väldigt märkligt, säger Andersson.

På vilket sätt?

– Vi körde ”SM-guld, SM-guld, SM-guld-ramsan”. Det är ju jädrigt skoj att göra det, eftersom det är första gången och så, men det blev lite ironi över det. Vi firade men alla kände väl att det inte var som det skulle vara.

Gick hem vid 01

Fredrik Andersson vet fortfarande inte när han kommer få pokalen från Svenska basketbollförbundet och någon mat blev det heller aldrig tal om på guldbanketten. Efter ett glas skumpa och några öl vardera skingrades istället spelarna vid 01-tiden igen.

Borås Basket fick SM-guldet men blev samtidigt blåsta på detsamma. Trots det är Fredrik Andersson stor i framgångens och nederlagets stund.

– Man får bara försöka fokusera på anledningen till varför de måste stänga det och försöka sätta det i fokus. Det finns en anledning och på något sätt blir kanske det här ändå det mest rätta beslutet.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket