Ferry: ”En tidsfråga innan han är på pallen”

Bästa världscupen hittills av kritisk Samuelsson: ”Ska jag göra bättre”

En av de främsta ute i spåret.

Men två bom förstörde pallplatsmöjligheterna för Sebastian Samuelsson – som trots det slog till med en niondeplats, bästa världscupplaceringen hittills.

– Det sista skottet i skyttet ska jag inte bomma. Det ska jag göra bättre, säger Samuelsson till SVT.

Herrarnas 20 kilometer blev uppskjutet i går på grund av dimma och dåligt väder.

I stället avgjordes loppet i slovenska Pokljuka under torsdagen och det blev en bra svenskdag.

Sebastian Samuelsson inledde med två bom på de två första liggande skjutningarna och sköt därmed bort sig från en möjlig pallplacering.

Björn Ferry tror på succé för Samuelsson i vinter
Björn Ferry tror på succé för Samuelsson i vinter

Desto mer glädjande var 21-åringens fart i spåret där han var fjärde snabbast av samtliga åkare.

– Det är jättepositivt formtecken. Håller han det här är det bara en tidsfråga innan han är på pallen, säger SVT-experten Björn Ferry.

”Det ska jag göra bättre”

Samuelsson – som slutade nia vilket är hans främsta världscupplacering hittills i karriären – var nöjd med åkningen, men kritisk till sina missar i det liggande skyttet.

– Det är lite svårt när man får höra i spåret att man leder. Men jag hade en bra känsla och det blev nästan som att man fick ta det lite lugnt. Men det sista skottet i skyttet ska jag inte bomma. Det är lite snabbt iväg och det ska jag göra bättre, säger han till SVT.

Även Jesper Nelin sköt två bom (på de två avslutande skjutningarna) och slutade på 13:e plats.

– Jag tycker att det blev ganska bra. 90 procent, det är bra. Det var ganska lättskjutet i dag, så jag sköt avslappnat och lugnt. Sista stå var ganska darrig men det gick bra, säger Nelin till SVT.

Felfri Fourcade vann

Vann tävlingen gjorde fransmannen Martin Fourcade som sköt felfritt och var 4,2 sekunder före tvåan Johannes Kühn (Tyskland) och 19,7 sekunder före trean Simon Eder (Österrike).

Martin Ponsiluoma slutade på 18:e plats och Peppe Femling blev 70:e.

Fredrik Lindström missade världscuptävlingen på grund av feber och har skickats hem till Sverige för att ta hand om en inflammerad tand.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.