Linus Lundqvist jagar en plats i F1

Kör Euroformula för Double R Racing 2019

Linus Lundqvist kör Euroformula för Double R Racing 2019, drömmer om F1
Linus Lundqvist kör Euroformula för Double R Racing 2019, drömmer om F1

I fjol vann han de brittiska mästerskapen.

Nu tar Linus Lundqvist nästa steg mot drömmen om F1.

- Jag är väldigt glad att ha den här satsningen på plats , säger 19-åringen.

Tillsammans med Double R Racing dominerade han brittiska Formel 3 förra säsongen och i år fortsätter de samarbetet i Euroformula Open vilket gör att han får tävla på alla europeiska F1-banor utom den i Monaco. Istället väntar det klassiska stadsloppet i franska Pau.

- Jag är väldigt glad att ha den här satsningen på plats och att få fortsätta jobba med Double R Racing under ytterligare en säsong, säger Linus Lundqvist.

– Vi arbetar enormt bra tillsammans och ambitionen är att ta vid på samma nivå som gav oss F3-titeln i England förra året. Det här blir första gången jag tävlar på de stora banorna ute i Europa, och jag ser verkligen fram emot det. Det blir viktigt inför framtiden.

Linus Lundqvist kör Euroformula för Double R Racing 2019

Euroformula Open är också Formel 3 och 18 lopp är fördelat över nio tävlingshelger Double R Racing grundades av F1-stjärnan Kimi Räikkönen och har tre bilar i mästerskapet. Lundqvist kommer att tävla tillsammans med Red Bulls juniorförare Jack Doohan som är son till australiensaren Mick Doohan, tidigare världsmästaren i motorcykel. Det är inte klart vem som ska köra den tredje bilen.

– Linus är en fantastisk förare som besitter alla kvaliteter man behöver, och jag är övertygad om att han kommer finnas med i den absoluta toppen redan från start, säger stallchef Anthony "Boyo" Hieatt.

Linus Lundqvist drömmer om F1

För Linus Lundqvist är detta nästa steg för att försöka nå drömmen om Formel 1.

– Mitt mål är att fortsätta vinna mästerskap och på så sätt ge mig själv förutsättningar att vandra vidare, säger Linus Lundqvist.

– Jag har samma sits som många andra talangfulla förare och hoppas att jag så snabbt som möjligt kan nå de resultat som krävs så att jag inom tre år kan ta en plats i F1.

Årets säsong startar på franska Paul Ricard den sista helgen i april och avslutas på italienska Monza i oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.