Öbergs stöd till Calle Halfvarsson

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PONTUS ORRE
Jennie Öberg och Calle Halfvarsson.

VAL DI FIEMME. Calle Halfvarsson bröt Tour de Ski med magproblem. 

Sambon Jennie Öberg kan ha missat sin OS-chans efter kaosdagarna i Oberstdorf. 

– Vi var lite lessa båda två, säger hon. 

Calle Halfvarsson hade inget lyckas Tour de Ski. Efter gårdagens kaoslopp i Oberstdorf där svensken slutade 54:a valde han att bryta Touren och åka hem. 

Halfvarsson drabbades av magproblem i slutet av november och de har nu kommit tillbaka. Sambon Jennie Öberg har gjort sitt bästa för att stötta Halfvarsson. 

– Det är trist såklart. Det känns som att det har varit väldigt mycket oflyt på slutet. Vi känner väl båda att vi var lite lessa för vi har försökt göra allt så bra som möjligt de senaste månaderna och han har tränat på bra efter magsjukan så det var trist att det ska komma ett bakslag för honom. Men jag tror att han får den hjälp han behöver och att de kollar upp vad det är för problem, säger hon och fortsätter: 

– Jag försöker bara peppa. Man får tänka positivt tills motsatsen är bevisat. 
Öberg har heller inte haft någon lyckad Tour. Svenskan tog sig vidare till kvartsfinal i sprinten i Lenzerheide men fick dagen förstörd efter ett fall.

”Hur ska man ens visa att man kan åka?”

Sedan ställdes sprinten i Oberstforf in. 

– Det har inte varit våran Tour kan man lugnt säga, men man får hoppas att vår tid kommer. 

För Öberg var Touren en chans att kvalificera sig för OS, men efter onsdagens inställda sprint blir det tuffare.

– Det såklart svårt när man inte kört några klassiska sprintar i år. Jag har inte tävlat så mycket, särskilt inte på internationell nivå så det kändes extra surt. Hur ska man ens visa att man kan åka? Det blir ju svårt. Men det är nog svårare för tränarna som ska ta ut. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM