Mattias Ekström lämnar DTM

Kör bara VM i rallycross 2018

Foto: Audi Communications Motorsport / Audi Communications Motorsport
Mattias Ekström lämnar DTM

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Mattias Ekström har kört sitt sista lopp i DTM.

Nu satsar han enbart på VM i rallycross.

– Det är mitt livs svåraste beslut, säger han.

Efter 17 år, två mästartitlar och 23 segrar avslutar svensken sin karriär i den tyska standardvagnsmästerskapet. Efter att 38-åringen har kombinerat DTM med rallycross under tre säsonger så orkar han inte längre lägga ner den tid som krävs för att slåss om segern i båda mästerskapen.

– Det är alltid svårt att bestämma när du ska sluta, säger Ekström på en presskonferens i Salzburg.

– Jag har aldrig haft känslan att jag vill lägga av, men jag känner att jag vill vara hemma mer. För ett par månader sedan frågade min son hur han skulle göra för att få träffa mig mer och jag sa att jag skulle hitta en läsning. Därför bestämde jag mig för att bara köra ett mästerskap 2018.

Det är VM i rallycross.

Mattias Ekström lämnar DTM

I höstas hade han chansen att avsluta sin karriär med en seger i DTM. Han hade ett poängövertag inför finalhelgen på Hockenheim, men lyckades inte ta sin tredje mästartitel.

– DTM-finalen gick inte alls som jag hade önskat mig, och efteråt så sa jag att jag skulle komma tillbaka och kör DTM, säger den svenske föraren.

– Men så började jag fundera på vad jag verkligen vill. Jag har inte 20 år kvar som förare och jag har haft många samtal både med Audi och med mina vänner. Jag bestämde mig för att säga adjö till DTM.

I DTM ersätts han nu av Robin Frijns och även om Mattias Ekström avslutar sin karriär i DTM återfinns en annan svensk i mästerskapet. Joel Eriksson är ny fabriksförare för BMW.

– Det är mitt livs svåraste beslut eftersom mitt hjärta har slagit för DTM så länge, men strax före jul bestämde jag mig för att köra bara rallycross, säger Mattias Ekström.

Ekström vann VM i rallycross med sitt eget team 2016 och slutade tvåa 2017. Där kommer han att satsa på att utmana om titeln även 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rallycross

DTM