Redo att göra debut i seniormästerskap

SPORTBLADET

Irene Ekelund är redo att göra seniormästerskaps-debut.

Karin Torneklint räknar med att ta ut supertalangen till inomhus-VM i Sopot, Polen.

– Hon verkade inställd på det, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Sveriges just nu hetaste friidrottstalang är Irene Ekelund. Hon är regerande ungdomsvärldsmästare på 200 meter sedan förra sommaren, men hon har fortfarande inte sprungit något seniormästerskap. Karlstadtjejen tackade nej till både IEM i Göteborg och VM i Moskva förra året.

Men nu ser det ut att kunna bli seniordebut.

Stenhårda gränser

Förbundskapten Karin Torneklint träffade Irene i Karlstad för ett kort tag sedan och hon tror att det blir IVM i Sopot i början av mars för 16-åringen.

– Ja efter att jag pratat med henne verkade det som hon var inställd på det. Det är inte en så lång resa och så, säger Karin Torneklint.

Kvalgränserna till mästerskapet är stenhårda, framförallt för alla teknikgrenar, men Irene Ekelund har redan klarat kvalgränsen, 7,32, när hon sprang XL-galan på just den tiden i vintras. 

– Hon klarade den redan förra året, alla resultat gjorda från januari 2013 räknas. Springer hon bara i närheten av de tiderna i år så får hon åka, säger Karin Torneklint.

Hennes tränare Lasse Eriksson vill dock inte prata om IVM riktigt ännu:

”Vi gör aldrig det”

– Vi kör nog på som vi gjort tidigare, vi diskuterar aldrig någonting om framtiden, vi gör aldrig det. Vi kör på och tar en tävling i taget. Det känns gött och göra det, att inte ha någon målsättning, säger han.

Irene Ekelund öppnade sin inomhussäsong redan den 30:e november genom att springa 60 meter på 7,45. Karin Torneklint räknar med att presentera de första uttagningarna till IVM i början av januari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott