Seger för Ståhl i Diamond League

1 av 2 | Foto: TT & Bildbyrån
SPORTBLADET

Daniel Ståhl har haft en kanonavlutning på säsongen.

Diskuskastaren vann årets sista Diamond League-gala i Bryssel efter ett nytt jättekast.

– Jag är glad och stolt, säger han.

Under SM i Sollentuna för två veckor sedan slog Daniel Ståhl till med världsårsbästa efter att ha kastat 68,72. Under Diamond League-galan i Bryssel stod han för ett nytt för ett bra kast som räckte till seger.

Ståhl kastade 65,78 i det tredje försöket vilket räckte till seger. 24-åringen, som låg fyra inför sista tävlingen, slutar därmed tvåa totalt i Diamond League efter polacken Piotr Malachowski.

– Det var bra tryck i kastet, jag är rätt nöjd. Det var en härlig publik. Kul att avsluta så här. Jag hade som mål efter OS att slå personligt rekord i någon av de tre sista tävlingarna. Jag har gått all in. Det var lite otur på OS, men det kommer fler.

Vad är det som gör att det gått så bra på slutet?

– Har varit i bra form hela tiden. Jag ska bara träna mer på det mentala och vara mer förberedd inför större mästerskapet.

Var det det mentala som spökade på OS?

– Egentligen inte, men jag ville för mycket i just det kastet. Jag ville kasta 100 meter och då kommer överkroppen förbi i stället för benen. Men det är en lärdrom.

Skickade hälsning

Efter segern gick Ståhl fram till tv-kamerorna och skickade en hälsning.

”Jag hoppas nu att alla svenska politiker på läktaren kollar, det är bra att att kolla på diskus också” , sa han och blinkade till kameran och gav tummen upp.

Efteråt förklarade Ståhl vad han menade.

 – Det är hit (till Bryssel) alla politiker kommer och har möte, de kanske kollade på friidrott. Det är kul, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM