Ericsson tar F1 till Örebro

SPORTBLADET

Förväntansfull inför premiären och ser fram emot att köra på hemmaplan

Foto: Marcus Ericsson tillsammans med Team Saubers stallchef Monisha Kaltenborn och Eje Elgh vid dagens presskonferens.

Väntan är över.

Om en vecka startar säsongen - därefter ska Marcus Ericsson köra F1 i Örebro.

– Det ska bli jättekul, säger han.

Efter åtta dagars tester, varav fyra av de med den nya bilen är Marcus Ericsson spänd inför F1-premiären i Australien den 20 mars.

– Jag tycker att testerna fungerade bra, även om det inte var idealt att vi körde det första testet med den gamla bilen. Jag tycker ändå att vi fick ut något av det, vi var produktiva, kunde scanna däcktryck och göra en del större förändringar på inställningarna och det kan vi ta med oss till den nya bilen, säger Marcus Ericsson.

– Även det andra testet var positivt. Jag hade lite problem den första dagen, men den andra dagen var väldigt positiv och min teamkollega körde också över 100 varv under båda sina dagar och det är väldigt imponerande med tanke på att bilen är ny.

Bättre bil

Förra säsongen tog båda Saubers förare poäng i premiären och teamet var starkt under den första halvan, för att sedan tappa under avslutningen. I år hoppas teamet på att komma med fler små uppdateringar och kunna vara starka under hela säsongen.

– Under de två dagarna jag hade i den nya bilen kunde jag känna att bilen tagit ett steg framåt på alla plan, mer downforce, den är snabbare i kurvorna, bilen är mer stabil och har mer fart. Det känns också som om den är mer stabil i sina inbromsningarna och i ingången av kurvan. Dessutom är Ferraris motor av en annan karaktär och det är bra potential i den. Överlag tycker jag att vi har ett bättre paket än förra året, sedan får vi se hur det står sig när vi kommer till Australien, säger Marcus Ericsson på sin presskonferens inför säsongen.

– Det är alltid spännande innan man kommer till det första racet, man känner att alla är positiva och det blir kul att äntligen få mäta sig med de andra. Tester är en annan grej. Bilen har gått framåt och jag har också blivit bättre som förare så jag hoppas på en positiv säsong.

F1 till Örebro

Årets säsong innehåller 21 lopp, i fjol var det bara 19. Tysklands GP är tillbaka och Europas GP kommer att köras i Azerbajdzjan för första gången. Men trots en rekordlång kalender kommer Marcus Ericsson också att ta F1 till Sverige. Under den 9 och 10 september ska han köra F1 på gatorna hemma i Örebro.

– Det ska bli jättekul, säger han.

– Jag gjorde det med Caterham och det kom hur mycket folk som helst. Folk gick man ur huse och jag hade gåshud hela dagen. Det var fantastiskt att få köra runt på gatorna i Örebro med en F1-bil och det ska bli väldigt kul att få göra det igen.

ARTIKELN HANDLAR OM