"Vet inte om jag har sovit någonting"

SPORTBLADET

Sanna Kallur dagen efter urladdningen på Stadion

Sanna Kallur sprang in på 13 sekunder blankt på ett regndränkt Stadion i hennes första riktiga häcklopp på sex år.

Dagen efter var häcklöperskan glad – men trött.

– Jag hade otroligt svårt att gå ner i varv så jag vet inte om jag har sovit någonting, säger hon till SVT Sport.

Sanna Kallur har haft en lång väg tillbaka till startgroparna. I går sprang hon sitt första häcklopp på sex år och passerade mållinjen på Stockholms Stadion på 13,00.

– Det här är det bästa jag har gjort i mitt liv. Det är min åsikt, sade hon till Sportbladet efter loppet.

Hyllades av konkurrenterna

Tiden räckte till en femteplats i tävlingen och efter loppet hyllades hon av flertalet av sina konkurrenter. I dag berättar Kallur att hon hade väldigt svårt att somna efter urladdningen på Stadion.

– Jag känner mig glad, lugn och nöjd. Det är härligt. Jag hade otroligt svårt att gå ner i varv så jag vet inte om jag har sovit någonting, säger hon till SVT Sport.

"Jag ska inte ropa hej än"

Tiden 13,00 sekunder ligger under den internationella OS-kvalgränsen men hon har ännu inte fått några indikationer från SOK om det räcker för att ta en plats i den svenska OS-truppen.

När Kallur sprang i tyska Karlsruhe förra året hade hon ont i kroppen under loppet och kände sig inte hundraprocentig dagen efter. I dag säger hon att det känns betydligt bättre men vågar trots succén inte ta ut någonting i förskott.

– Kroppen känns helt okej i dag så nästa grej blir att få se hur den mår imorgon. Självklart är det otroligt betydelsefullt för fortsättningen, men jag ska inte ropa hej än. Jag måste låta det gå några dagar, det finns många olika scenarion till var det här kan ta vägen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott