Klart: Världens bäste spelare flyttar hem

SPORTBLADET

Kim Nilsson klar för Kalmarsund

Foto: Kim Nilsson.

Världens bäste spelare Kim Nilsson, 28, lämnar Schweiz och flyttar hem till Sverige.

Stjärnan är klar för det allsvenska laget FBC Kalmarsund.

– Vi har siktet inställt på SSL, sade Kim Nilsson på presskonferensen enligt 24Kalmar.se

I januari avslöjade 24Kalmar.se bomben att världens bäste spelare - Kim Nilsson, 28 - var intresserad av att flytta hem till Öland och representera det allsvenska laget FBC Kalmarsund. För en dryg månad sedan kunde Sportbladet skriva att Nilsson slutligen bestämt sig för en flytt till just Kalmarsund.

”Världens bästa”

28-åringen har de två senaste säsongerna varit utlånad från AIK till schweiziska Grasshoppers. När anfallaren nu vänder hem till Sverige har AIK och FBC Kalmarsund kommit överens om en övergång.

– Vi har siktet inställt på SSL och den resan vill jag vara med på, sade Kim Nilsson, enligt 24Kalmar.se, på presskonferensen.

Klubben har väntat länge på den Ölandsbördige spelaren med Färjestadens IBK som moderklubb.

– Vi har väntat på detta i åtta år, att få hem världens bästa innebandyspelare är nu verklighet, sade FBC Kalmarsunds ordförande Ted Linde till klubbens hemsida.

På grund av familjesituationen har det varit ett önskemål från Kim Nilssons sida att flytta tillbaka till Öland, för att han och hans fru Josefine på så vis ska komma närmare deras respektive familjer.

Dottern frågade efter mor- och farföräldrar

– Kim och Josefins önskan om att flytta hem till Färjestaden, och på så vis komma närmare sina respektive familjer, kom på tal när dottern Penny börjat frågat efter sina mor- och farföräldrar. Det var så dialogen inleddes i vintras, förklarade Ted Linde.

Önskemålet om att flytta hem är någonting som AIK tagit hänsyn till.

–  I detta fall har vi tillsammans med Kim och FBC Kalmarsund jobbat fram en lösning som passar alla tre parter bra, och det är det viktigaste, eftersom Kim uttryckt en önskan om att få återvända hem till Färjestaden och fortsätta familjelivet där, sade AIK:s styrelseledamot Ervin Alic till Kalmarsunds hemsida.

Enligt Sportbladets tidigare uppgifter ska affären ha kostat 1,5 miljoner kronor - ett nytt rekordbelopp inom svensk innebandy.

ARTIKELN HANDLAR OM