Fick sparken av Blågult - tar över Alvik

SPORTBLADET

Hon fick sparken från svenska damlandslaget.

Nu är Jurgita Kausaite klar som huvudtränare för Alvik Baskets damlag.

– Jag visar massor känslor. Jag älskar sporten. Jag tror att allt är möjligt. Jag vågar och satsar. Alla dessa egenskaper vill jag förmedla till mina spelare och klubben, säger Jurgita Kausaite.

Jurgita Kausaite blev inte långvarig i det svenska damlandslaget i basket. Hon anställdes i september i fjol och sparkades i månadsskiftet mars/april i år.

Det blev bara tre matcher för henne. Enligt uppgifter till Sportbladet fanns det missnöje från flera spelare.

Men nu har Kausaite hittat en ny arbetsgivare. Hon blir huvudtränare för Alvik Baskets damlag.

– Jurgita är en person som brinner otroligt mycket för sporten basket. Hennes gedigna erfarenhet tillsammans med hennes förståelse för helheten i föreningen samt ett otroligt engagemang i allt hon gör kommer innebära att vi kan ta ytterligare kliv framåt med att utveckla vårt växthus, säger Olle Håkanson, elitansvarig i Alvik Baskets styrelse, i ett pressmeddelande.

”Finns tålamod och en tydlig plan”

Kausaite ska även hjälpa till att utveckla spelare på Bromma Gymnasium.

– Sättet Alvik jobbar med satsningen på sina egna produkter. Det finns tålamod och en tydlig plan för att ge unga talanger möjlighet att utvecklas till framtida elitspelare. Slutligen ser jag fram emot att träffa och jobba tillsammans med alla ledare i Alvik Basket, säger Jurgita Kausaite.

Som spelare vann hon ligaguld i flera länder, bland annat fem i Litauen. Hon tog EM-guld med landet 1997.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket