”Vinst så bevisar jag var jag står”

SPORTBLADET

Anthony Yigit självsäker trots det tuffa motståndet

HAMBURG. Obesegrade britten Philip Sutcliffe Jnr har kaxat upp sig inför lördagens proffsboxningsfajt mot svenske Anthony Yigit.

– Trodde inte att dom skulle våga acceptera mig som motståndare. Jag är farlig.

Snack som inte biter på Yigit:

– Du är ingenting. Tyst. Käften.

Anthony Yigit har matchraden 16 segrar, 0 förluster, 1 oavgjord som proffs i super lättvikt. Sutcliffe JNR har nio raka segrar varav sex på teknisk knockout. Det innebär att britten har mest att tjäna på matchen medan Yigit med en förlust förlorar den fina position han tagit sig till.

– Jag fick ett antal motståndare att välja på och de var bara skit. Jag pallar inte sånt och sa till min promotor att fixa någon bra. Många ville inte ställa upp mot mig men så hittade vi Sutcliffe som är obesegrad och bra. Slår jag honom bevisar jag var jag står.

– Han är obesegrad. Jag är obesegrad. De enda på hela galan som är obesegrade. Det ska bli roligt.

Försökta skapa gurgel

Britten ville få igång Yigit på invägningen men förgäves.

– När vi stirrade på varandra så försökte han lite fånigt att putta på mig. Jag orkade bara inte göra något åt det för jag visste ju att Chisora skulle hitta på något senare och det hade bara blivit för mycket om jag också gjort något. Han var inte skräckinjagande. Jag har känt det värre mot andra killar.

Anthony bröt med tränaren han haft sen 12-årsåldern och flyttade från Teneriffa till London

efter att tränaren förbjudit honom att ha en t-shirt med en turkisk flagga tryckt på. Yigit bar den som en hyllning till sin mamma.

– På Teneriffa hade jag aldrig högklassig sparring. I London kommer hur många bra som helst. Jag tror inte att det varit en enda gång som jag inte varit groggy på sparring i England. Jag har aldrig varit det förut i hela mitt liv.

Är det bra?

– Vet inte. Både och kanske, man blir lite tänd och sur. Dom slår hårt och vill visa att de är bra.

Mikaela Laurén valde att åka över och träna med Anthony i både England och Frankrike inför sin titelmatch på Hovet. De har en stark vänskap och nu har Mikaela åkt ner till Hamburg för att stötta Anthony.

– Jag älskade det. Det var grym träning. Efter att jag kommit hem till Sverige åkte jag tillbaka efter bara två veckor. Jag hyrde en liten lägenhet intill gymet, säger hon.

Stöds av Laurén

Vi sitter på lyxhotellet Kempinski Vier Jahrezeitens takterass i strålande solsken och sommarvärme. Bantningen är över så Yigit trycker i sig mat. Mikaela njuter av sin återhämtningsperiod efter titelförsvaret. Snart är det dags att varva upp igen och ladda upp inför hatmatchen mot Klara Svensson.

Men lördag kväll i Barclaycard arena är det Anthony Yigit som gäller.

– Du är bäst, säger Mikaela till honom.

Och kanske är intensive Yigit på väg att bli den bäste av alla Sveriges nu så lovande proffsboxare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning