Ekström vinnare i VM-deltävlingen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev kallad idiot - vann VM

Foto: Getty
Ekström framför Italiens Edoardo Mortara.

Först blev Mattias Ekström kallad för idiot.

Sedan vann han VM-loppet på Hockenheim.

– Jag tror aldrig att jag har varit lyckligare på en racerbana, säger han.

Svensken dubblerar i helgen när han kör den tyska serien DTM och VM i rallycross på tyska Hockenheimring. Han inledde med ett tyngre lopp i DTM där han var inblandad i en incident med Mercedes Gary Paffett. Svensken och britten kämpade mot varandra under flera varv.

– Om det handlar om en duell mellan två eller fler förare där Gary och Mattias är inblandade så vet man att det flyger grejer, säger DTM-föraren Martin Tomczyk till motorsport-magazin.

Duellen slutade med att Ekström och Paffett krockade och britten var vansinnig.

– När du kör med ett sådant paket förväntar du dig att det är tuffa fajter, men så började han att köra kringelkrok där det gick lite långsammare och han var farigt nära fronten på min bil, säger Paffett.

– Han bestämde sig för att köra över kantstenen och kraschade in i min bil.

Idiot

Båda bröt och britten lugnade inte heller ner sig efter loppet:

Mattias Ekström trodde du att du körde rallycross?? Idiot?, twittrade britten som ansåg att Ekströms agerande var oacceptabelt.

I förmiddags körde sedan Ekström rallycross och han vann VM-deltävlingen i Tyskland, trots att han hade andra starled bakom bakom  EKS-kollegan Toomas Heikkinen och Liam Doran som stod i pole position. Svensken avgjorde tävlingen med ett bra jokervarv.

– Jag tror aldrig jag varit lyckligare på en racebana, säger Ekström till sbf.se

–  Det har varit mycket press, men att vinna här inför alla DTM-fanns med Audin känns helt underbart. Och med Toopi med i teamet får jag jobba hårt. Tycker det var ett rent race och jag försöker alltid köra rent och kunde ta alternativspåret perfekt idag och kom ut framför Heikkinen.

Leder VM

Mattias Ekström som nu delar totalledningen i VM-tabellen med Petter Solberg.

– Nu ska vi försöka behålla den här känslan till vi kommer till Belgien nästa helg, det är en av mina favoritbanor, säger Ekström.

- Där har jag vunnit två gånger i rad så varför inte ta det en tredje gång nästa vecka?

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM