Tolfte raka för AIK

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Har gått obesegrade genom hela elitserien

AIK vann grundseriens sista omgång mot Kareby IS.

Laget har hittills vunnit samtliga matcher i årets elitserie.

– SM-guldet ska hem till Stockholm, säger AIK:s tränare Elenor Axelsson Jonsson.

Tolv raka segrar. Så slutar grundserien för AIK bandy. I söndags spelade laget en tuff bortamatch mot tvåan Kareby som de vann med 4-5.

– Det var en oerhört jämn och spännande match. Det var ett fantastiskt högt tempo. Två jättebra bandylag möttes. Just den här gången var vi bättre, säger Axelsson Jonsson.

Bestämt sig för att vinna

Den avgörande perioden var enligt Axelsson Jonsson andra halvlek. Spelarna gick in med en annan inställning och hade bestämt sig för att vinna.

– I första kom vi lite sent in i närkamperna. Men Anna Widing var en spelare som visade vägen, genom att gå in hårt i varenda närkamp. Det gav laget inspiration till andra halvlek, säger tränaren. 

En laginsats

Enskilda spelare gjorde en bra match och bidrog på olika sätt. Men laginsatsen är det som Axelsson Jonsson vill lyfta fram.

– Min upplevelse är att vi var mycket tajtare som lag än de var. Vi hade fem olika målskyttar, det är en styrka. De förlitar sig mer på enskilda spelare, hos kan vem som helst kliva fram, säger Axelsson Jonsson.

”SM-guldet ska hem till Stockholm”

Nu väntar slutspel och sen en SM-final om allt går enligt planerna. De två senaste åren har det stått mellan just AIK och Kareby. Axelsson Jonsson tror att det kommer bli likadant i år.

– Det kommer stå mellan oss och Kareby. Allt annat skulle förvåna mig med tanke på gårdagens tempo och kvalité. Självklart är målsättningen att SM-guldet ska hem till Stockholm och Solna, säger tränaren.

Publicerad: