Vann kaosloppet: ”Jag är på jakt...”

avAnna Andersson

Publicerad:

Rosberg behåller VM-ledningen inför finalen

Lewis Hamilton har inte gett upp kampen.

Han vann Brasiliens GP och har fortfarande chansen att vinna sin fjärde VM-titel.

– Jag är på jakt, varnar Hamilton.

– Jag är på jakt.

Det var enormt svåra förhållanden under Brasiliens GP. Det regnade och vattnet låg kvar på banan. Romain Grosjean fick vattenplaning redan innan start och efter 14 varv drabbades Marcus Ericsson av samma öde.

– Det var helt okej att köra i kurvorna, men på rakan var det fruktansvärt svårt. Från kurva 12 upp till start och mål stod det fruktansvärt mycket vatten och det försvann inte. Det är inget bra för F1-bilar, säger Ericsson till Viasat Motor.

Hamiltons första seger

I toppen behöll Mercedes Lewis Hamilton kommandot. Han startade från pole position och kunde köra hem sin första seger någonsin i Brasilien, hans 52:a totalt.

– Ända sedan jag var barn och såg Ayrton Senna köra F1 så har jag drömt om att få vinna här i Brasilien, säger Hamilton.

– Men för mig var det ett ganska enkelt lopp, jag hade inga problem med vattenplaning, jag snurrade inte. Jag hade inga problem alls faktiskt.

Bakom honom körde VM-ledaren och teamkollegan Nico Rosberg in som tvåa och Max Verstappen, Red Bull slutade trea. Sergio Perez, Force India var fyra i mål.

– Det var väldigt svåra förhållanden i dag och jag får leva med den här andraplatsen, säger Rosberg på prispallen efter loppet.

Det betyder att Rosberg leder VM med 12 poäng inför finalen som avgörs i Abu Dhabi om två veckor. Därmed har tysken råd att bli trea i säsongens sista lopp och ändå vinna titeln - under förutsättningen att Hamilton vinner loppet.

– Jag är på jakt, jag är på jakt och allt jag kan göra är det som jag gör just nu, säger Hamilton som vunnit de tre senaste loppen.

– Jag brukar trivas bra i Abu Dhabi och jag vet hur jag ska köra där.

Poäng och miljoner till Sauber

Längre ner i fältet kämpade Saubers Felipe Nasr för poäng, en poäng som betyder närmare 300 miljoner kronor i prispengar efter säsongen. Han låg länge sexa, men halkade sedan ner till plats nio och tog två poäng.

– Jag körde bara så snabbt jag kunde, jag tänkte att ska jag lyckas någonstans är det här på hemmaplan, säger han till Viasat Motor efter loppet.

– Jag har haft så mycket otur i år, men det kändes som om jag kunde vända det här. I dag handlade det bara om att göra rätt sak vid rätt tillfälle och två poäng är mer än vad vi hade kunnat hoppas på.

Därmed går Sauber upp på plats tio i märkes-VM. Den placeringen ger närmare 300 miljoner kronor mer än elfteplatsen i mästerskapet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM