Uppgifter: United vill ha Nilsson Lindelöf

SPORTBLADET

Kan lösa José Mourinhos skadebesvär

Foto: TT

Stockholm/Paris. Eric Bailly och Chris Smalling på skadelistan.

Då riktar José Mourinho in sig på Victor Nilsson Lindelöf, enligt portugisiska A Bola.

– Klart att det förs en dialog om vad som skulle passa mig bäst, säger mittbacken till Sportbladet.

Sedan Victor Nilsson Lindelöf halkade in på ett bananskal i truppen till U21-EM förra sommaren, efter att Emil Krafth skadat sig, har karriären gått spikrakt uppåt.

22-åringen är inte bara ordinarie i Benfica vecka ut och vecka in i portugisiska ligan och Champions League. Han har även tagit en fast plats i den svenska landslagselvan bredvid Andreas Granqvist.

Den snabba utvecklingen har knappast gått obemärkt förbi i fotbolls-Europa och flera storklubbar har visat intresse för spelaren, däribland Chelsea, Juventus, Napoli och Paris Saint-Germain.

Kan gå i januari

Nu rapporterar portugisiska tidningen A Bola om att Victor Nilsson Lindelöf inom en snar framtid kan vara klubbkamrat med Zlatan Ibrahimovic. Detta då Manchester Uniteds manager José Mourinho ska ha ställt in siktet på mittbacken inför vinterns januarifönster.

Själv tar Nilsson Lindelöf uppgifterna med ro.

– Jag har ingen aning. Det är alltid mycket skriverier och rykten, men som jag alltid säger så spelar jag i Benfica och trivs bra där och har många år på kontraktet och känner att jag fortfarande utvecklas där, säger han och fortsätter:

– Jag får spela vecka ut och vecka in och det är väldigt viktigt som ung spelare för att kunna utvecklas.

Även om du inte har bråttom nu, så misstänker jag att du börjar fundera på när det är dags att ta nästa kliv?

– Svårt att säga. Jag har ingen stress, jag är fortfarande ung och jag har väldigt mycket kvar att lära. Det är svårt att säga exakt tidspunkt. Jag trivs bra och lever i nuet, men sen om det kommer en dag som man känner att Benfica inte vill ha mig så får man leta vidare.

"Vill inte veta så mycket"

Leta, men klubbarna står redan i kö..?

– Det vet man inte, man vet inte vad som händer i fotboll. Men det är klart att det förs en dialog om vad som skulle passa mig bäst.

Hur mycket vill du veta?

– Jag vill inte veta så mycket, jag fokuserar på fotbollen resten får andra sköta. Att lyssna till alla rykten passar inte mig så bra.

A Bola skriver att VNL tillsammans med Atletico Madrids José Gimenez är prioriterade mål när Manchester United letar förstärkningar i försvaret. Detta då båda mittbackarna Chris Smalling och Eric Bailly skadat sig på senare tid.

Men om affären blir av kommer det kosta.

Victor Nilsson Lindelöfs kontrakt med Benfica gäller fram till 2020 och har en utköpsklausul på 30 miljoner euro, knappt 300 miljoner kronor.